Πρόταση στη Χαμάς για κατάπαυση πυρός 40 ημερών και απελευθέρωση ομήρων

 Πρόταση στη Χαμάς για κατάπαυση πυρός 40 ημερών και απελευθέρωση ομήρων

Μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός για 40 μέρες στη Λωρίδα της Γάζας υποβλήθηκε στη Χαμάς, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

«Έγινε στην Χαμάς μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά για μια κατάπαυση του πυρός 40 ημερών στην Λωρίδα της Γάζας, απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων αιχμαλώτων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση αυτών των ομήρων» , τόνισε ο Κάμερον σε μια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ.

Μπλίνκεν προς Χαμάς: Αποδεχθείτε την “εξαιρετικά γενναιόδωρη” πρόταση του Ισραήλ

«Εξαιρετικά γενναιόδωρη» χαρακτήρισε ο Άντονι Μπλίνκεν τη νέα πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα και κάλεσε τη Χαμάς να την αποδεχθεί γρήγορα.

Οι διαπραγματευτές της Χαμάς αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Δευτέρα, στο Κάιρο με τους Καταριανούς και Αιγύπτιους διαμεσολαβητές, προκειμένου να δώσουν την απάντηση στην πρόταση που παρουσίασε το Ισραήλ για σταδιακή εκεχειρία στη Γάζα.

«Η Χαμάς είναι το μόνο που στέκεται ανάμεσα στους πολίτες της Γάζας και σε μια κατάπαυση του πυρός», επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Πρέπει να αποφασίσουν και πρέπει να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Ριάντ. «Ελπίζω ότι θα πάρουν τη σωστή απόφαση», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σχετικά Άρθρα