Αντιδράσεις για τους “χλαμυδοφόρους” στην Ακρόπολη -Διατάχθηκε ΕΔΕ

 Αντιδράσεις για τους “χλαμυδοφόρους” στην Ακρόπολη -Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία τουριστών στην Ακρόπολη, που ντύθηκαν με χλαμύδες, πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα και υποδέχονταν τουρίστες στα Προπύλαια χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ώστε να ερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

«Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη σημείωσε για το περιστατικό ότι:

  1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ
  2. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.
  3. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.
  4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

Κασσελάκης: «Δεν μας αξίζει τέτοια κατάρρευση»

«Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, από τον Παρθενώνα μέχρι τα νοσοκομεία, από τους θεσμούς μέχρι την καθημερινότητα;», σχολίασε -με αφορμή το περιστατικό- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Άγνωστοι ανέβηκαν με χλαμύδες και περικεφαλαίες στην Ακρόπολη και πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα.
Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν πήρε χαμπάρι.

Άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οποίου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα, που ο ίδιος ανέφερε ότι φοβάται μήπως έχουν αντιγραφεί ή αλλοιωθεί.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πήρε χαμπάρι.

“Δεν παίρνουν χαμπάρι” είναι το modus operandi τους.

Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία που καταρρέουν, οι πολίτες που δολοφονούνται έξω από αστυνομικά τμήματα, οι ασθενείς που σβήνουν στις καρότσες, οι σταθμάρχες που διορίζονται παράνομα. Είναι όλα μαζί, και όλα σε αποσύνθεση, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.

Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, από τον Παρθενώνα μέχρι τα νοσοκομεία, από τους θεσμούς μέχρι την καθημερινότητα;

Δε μας αξίζει τέτοια κατάρρευση.
Πρέπει να βάλουμε τα κομμάτια στη σειρά από την αρχή.
Πρέπει να επιστρέψουμε στην αξιοπρέπεια», αναφέρει στην ανάρτησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ;

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, διερωτάται εάν οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αληθινές.

«Από σήμερα το πρωί, βλέπουμε στην κοινωνική δικτύωση φωτογραφίες από την Ακρόπολη των Αθηνών με χθεσινή ημερομηνία, στις οποίες διακρίνονται κάποιοι ντυμένοι “Ηρακλής” και “Αμαζόνα”, άλλοι ντυμένοι και βαμμένοι αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ντυμένοι θεότητες της αρχαιότητας.

Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ, καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να απαντήσει εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι γνήσιες ή αν πρόκειται για fake news.

Αναμένουμε τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού άμεσα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Μάλαμα.

Ηλιόπουλος: «Η Ακρόπολη δεν είναι Λας Βέγκας»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε σε ανάρτησή του πως «η Ακρόπολη δεν είναι Λας Βέγκας».

«Η Ακρόπολη δεν είναι Λας Βέγκας

Η Λ. Μενδώνη μαζί με τον υπόδικο Τσακοπιάκο, από το αμαρτωλό ταμείο του Υπ. Πολιτισμού, έχουν βαλθεί να ξεφτιλίσουν ακόμα και την Ακρόπολη. Πριβέ ξεναγήσεις με τους ιθαγενείς ως κιτς ντεκόρ.

Να μπει τέλος στον κατήφορο», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Σχετικά Άρθρα