Thermonator: Η νέα εξωφρενική τρέλα στις ΗΠΑ που διατίθεται στο ευρύ κοινό

 Thermonator: Η νέα εξωφρενική τρέλα στις ΗΠΑ που διατίθεται στο ευρύ κοινό

Μπορεί να είναι διαθέσιμο προς πώληση στο ευρύ κοινό ένα προϊόν όπως το Thermonator∙ ένα ρομπότ – σκύλος με ενσωματωμένο φλογοβόλο, που ελέγχεται μέσω smartphone; Κι όμως ναι…. Η εταιρεία Throwflame με έδρα το Οχάιο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Thermonator το περασμένο καλοκαίρι, και πλέον το διαθέτει σε όποιον μπορεί να πληρώσει 9.420 δολάρια για να το αποκτήσει.

Όπως αναφέρει το Wired, πρόκειται για ένα τετράποδο ρομπότ με ένα από τα φλογοβόλα ARC της Throwflame τοποθετημένο στην πλάτη του, το οποίο γεμίζει με βενζίνη ή ναπάλμ. Διαθέτει μπαταρία διάρκειας μίας ώρας, εμβέλεια ρίψης φλόγας λίγο πάνω από 9 μέτρα και συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth για τηλεχειρισμό μέσω smartphone.

Περιλαμβάνει επίσης αισθητήρα Lidar για χαρτογράφηση και αποφυγή εμποδίων, σκόπευση με λέιζερ και πλοήγηση σε πρώτο πρόσωπο μέσω ενσωματωμένης κάμερας. Το ίδιο το τετράποδο ρομπότ φαίνεται να είναι ένα μοντέλο Go2 της εταρείας Unitree, που μόνο του, στη βασική του έκδοση, πωλείται προς 1.600 δολάρια.

Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία απαριθμεί τις πιθανές εφαρμογές του νέου ρομπότ ως «έλεγχο και πρόληψη πυρκαγιών» (δεν εξηγεί πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό), «γεωργική διαχείριση», «οικολογική προστασία», «απομάκρυνση χιονιού και πάγου» και «ψυχαγωγία και ειδικά εφέ».

Η πώληση και χρήση φλογοβόλων είναι απολύτως νόμιμη και ελεύθερη σε 48 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς δεν δεν θεωρούνται πυροβόλα όπλα από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Ειδικοί περιορισμοί υπάρχουν μόνο στο Μέριλαντ, όπου για την κατοχή φλογοβόλων απαιτείται ομοσπονδιακή άδεια οπλοφορίας, και στην Καλιφόρνια, όπου η εμβέλεια των φλογοβόλων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία μέτρα.

Σχετικά Άρθρα