Ευρωεκλογές: Απεταξάμην πόλωση και… χαλαρότητα- Θετικό αφήγημα ως αντίδοτο σε ακρίβεια και προβλήματα καθημερινότητας

 Ευρωεκλογές: Απεταξάμην πόλωση και… χαλαρότητα- Θετικό αφήγημα ως αντίδοτο σε ακρίβεια και προβλήματα καθημερινότητας

Η ακραία πόλωση στο πολιτικό σκηνικό αλλά και η «χαλαρή» στάση ορισμένων γαλάζιων βουλευτών δημιουργούν προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγο πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Από τη ΝΔ επιθυμούν να «οριοθετήσουν» τον προεκλογικό διάλογο εστιάζοντας στη θετική ατζέντα και στο μεταρρυθμιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Εκτιμούν ότι το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό ευνοεί την αποχή των ψηφοφόρων και την ψήφο διαμαρτυρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, από την Πειραιώς θα επιχειρήσουν να αναδείξουν το έλλειμα εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάζοντας τη ΝΔ ως τη μοναδική σταθερή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη.

Στην Πειραιώς οι εκλογικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ, με συνεχείς συσκέψεις όλων των υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει ξεκινήσει τις κατ’ ίδιαν επαφές με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Τους βλέπει τμηματικά, σε γκρουπ των 20 βουλευτών. Στόχος είναι να κινητοποιηθούν άπαντες και το σύνθημα στη Πειραιώς είναι πως «σε αυτή την μάχη κανείς δεν περισσεύει». Από την Πειραιώς δεν θέλουν μόνο να «ξορκίσουν» τη χαλαρή ψήφο των πολιτών αλλά θέλουν να «ξορκίσουν» και την χαλαρή στάση ορισμένων βουλευτών για να στηρίξουν τον προεκλογικό αγώνα.   

Στο στρατόπεδο της ΝΔ εστιάζουν στην κρισιμότητα της επερχόμενης αναμέτρησης και το μήνυμα αυτό καλούνται να εκπέμψουν και οι βουλευτές στο δρόμο προς τις κάλπες.  Ο εορτασμός του Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου καθώς μετά το Πάσχα μπαίνουμε στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών. 

Ωστόσο, η ψήφιση της ισότητας στο γάμο αλλά και η ακρίβεια που παραμένει στα βασικά αγαθά αποτελούν «αγκάθι» για ορισμένους γαλάζιους βουλευτές που τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Τα τελευταία φαινόμενα βίας εναντίον τριών γαλάζιων βουλευτών έχουν θορυβήσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Ευελπιστούν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο την Παρασκευή να εκτονώσει την ένταση ώστε να παρευρεθούν χωρίς επιφυλάξεις στις ενορίες τους την Μεγάλη Εβδομάδα. Τέλος, οι γαλάζιοι βουλευτές γνωρίζουν καλά πως η ακρίβεια παραμένει η μόνιμη πηγή δυσαρέσκειας που εισπράττουν από τους πολίτες.  

Σχετικά Άρθρα