Θερίζουμε άβουλοι τη μεγάλη σπορά του μίσους

 Θερίζουμε άβουλοι τη μεγάλη σπορά του μίσους

Η μεγάλη σπορά της μισαλλοδοξίας έγινε την εποχή που ψηφιζόταν στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν αφίσες με τα πρόσωπά τους -ως “καταζητούμενοι”- να κατακλύζουν τις επαρχιακές πόλεις της εκλογικής τους περιφέρειας, τότε που ο Νίκος Κοτζιάς ελάμβανε σωρρηδόν απειλητικές επιστολές (κάποιες με χώμα και αίμα), και τα συλλαλητήρια μετατρέπονταν σε λαϊκά δικαστήρια.

Δυστυχώς, η Ν.Δ ανέχτηκε, κάποιοι βουλευτές της σχεδόν υιοθέτησαν, τις ιαχές περί προδοσίας. Και οι ακροδεξιές ομάδες εφόδου χειροδικούσαν κατά του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Μία εκδοχή αυτού του μίσου κινδυνεύουμε να δούμε ξανά, η χειροδικία σε βάρος της βουλευτή της Ν.Δ στην Καβάλα, τα επεισόδια σε βάρος της υφυπουργού Αλεξοπούλου στην Πάτρα και του Άδωνη Γεωργιάδη στο Αμύνται -με πρωταγωνιστή, μάλιστα, αρχιμανδρίτη-, ήρθαν να προστεθούν στο προ ημερών πογκρόμ κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, λίγο νωρίτερα εναντίον του Παύλου Χρηστίδη. Νέο “καύσιμο” αυτή τη φορά ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αποκορύφωμα, η χυδαιότητα του βουλευτή της Νίκης Νίκου Παπαδόπουλου από το βήμα της Βουλής που δικαιολόγησε την προτροπή σε βία. “Ακόμα και οι πιστοί στις εκκλησίες άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες, θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε”, είπε. Τι κι αν νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα υπενθυμίζοντας πως η Εκκλησία είναι αγάπη. “Παραπονιέται, κρατάει τις θέσεις της αλλά δεν εκδικείται”, τόνισε.

Η μισαλοδοξία και ο ανορθολογισμός εκδηλώνει την επίθεσή του και η Εβδομάδα των Παθών κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εβδομάδα του διχασμού.

Το γεγονός ότι βουλευτές της Ν.Δ υφίστανται κάτι σαν αυτό που ανέχτηκαν πριν μερικά χρόνια από τις περιφερόμενες περικεφαλαίες και τους “βουκεφάλες” δεν πρέπει να χαροποιεί τα χθεσινά θύματα του μίσους. Και δεν τα χαροποιεί αν κρίνει κανείς από την σύσσωμη καταδίκη των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στην χειροδικία σε βάρος της βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ.

Η προσπάθεια κατευνασμού του Ιερώνυμου δεν αρκεί έως τώρα. Είθε να πιάσει τόπο. Ο πρόεδρος της Νίκης Δημ. Νατσιός πρέπει προφανώς να πράξει τα δέοντα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Όμως, ο δρόμος προς την Κόλαση έχει ήδη στρωθεί. Και θερίζουμε τη σπορά του μίσους.

Σχετικά Άρθρα