Ο πρίγκιπας Χάρι και επίσημα κάτοικος των ΗΠΑ

 Ο πρίγκιπας Χάρι και επίσημα κάτοικος των ΗΠΑ

Κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών θα θεωρείται στο εξής και επίσημα ο Πρίγκιπας Χάρι, μετά την μετακόμισή του στην Καλιφόρνια το 2020 με τη Μέγκαν Μαρκλ. Συγκεκριμένα, ο δούκας του Σάσεξ κατέθεσε μια ειδοποίηση για τη συγκεκριμένη αλλαγή σε έγγραφα που απέστειλε στα αρμόδια γραφεία του Ηνωμένου Βασιλείου και συνδέονται με την Travalyst, την πρωτοβουλία του για τον περιβαλλοντικό τουρισμό. Παρόλο που η ημερομηνία αλλαγής αναφερόταν ως 6 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του PEOPLE, η ενημέρωση δημοσιοποιήθηκε μόλις πρόσφατα.

Η χρονολογημένη αλλαγή στη χώρα διαμονής ήρθε περίπου την ίδια στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ άδειασαν το Frogmore Cottage, την κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Ουίνδσορ.

Πέντε μήνες νωρίτερα, εκπρόσωπος του ιδρύματος Archewell Foundation, του πρίγκιπα Harry και της Meghan, είχε δηλώσει στο PEOPLE ότι το ζευγάρι είχε κληθεί να εγκαταλείψει την κατοικία. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ζητήθηκε από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ να εκκενώσουν την κατοικία τους στο Frogmore Cottage».

Αφού ξεκίνησαν την κοινή τους ζωή στο Nottingham Cottage στο παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ο Harry και η Meghan μετακόμισαν στο μεγαλύτερο Frogmore Cottage πριν γεννηθεί ο γιος τους, ο πρίγκιπας Archie, τον Μάιο του 2019.

Πριν μετακομίσουν έγιναν εκτεταμένες ανακαινίσεις, οι οποίες λέγεται ότι κόστισαν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την αποχώρησή τους από τον βασιλικό τους ρόλο, κάλυψαν πλήρως τις εργασίες που χρηματοδοτήθηκαν από τους φόρους που εισπράττει το κράτος, καθώς η ανακαίνιση είχε αρχικά υποστηριχθεί από το Sovereign Grant, το βρετανικό ταμείο που προορίζεται για τους βασιλείς και τροφοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Αφού πέρασαν χρόνο στη νήσο Βανκούβερ και στη συνέχεια στην κατοικία του Tyler Perry στο Λος Άντζελες εν μέσω της απομάκρυνσής τους από τους εργασιακούς ρόλους τους στη βασιλική οικογένεια, η Meghan και ο πρίγκιπας Harry αγόρασαν ένα σπίτι στη γειτονιά Montecito της Σάντα Μπάρμπαρα το καλοκαίρι του 2020, όπου γεννήθηκε η κόρη του, Lilibet τον Ιούνιο του 2021.

Ωστόσο, συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Frogmore Cottage ως βάση κατά τις επισκέψεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί έμειναν με τα δύο παιδιά τον Ιούνιο του 2022 εν μέσω των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και γιόρτασαν τα πρώτα γενέθλια της Lili με ένα πάρτι στην πίσω αυλή της κατοικίας.

Ο πρίγκιπας Harry έμεινε και πάλι στο σπίτι λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν ταξίδεψε στο Λονδίνο για να καταθέσει εναντίον της Mirror Group Newspapers για την υπόθεση της παράνομης συλλογής πληροφοριών.

Κανονικά η δίκη με την Sun τον Ιανουάριο

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο πρίγκιπας κέρδισε την τελευταία αψιμαχία στη νομική του μάχη με τον εκδότη της εφημερίδας The Sun, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναβολής της δίκης, επιμένοντας ότι αυτή θα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η News Group Newspapers (NGN) είχε ζητήσει να αναβληθεί η δίκη για την υποτιθέμενη παράνομη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να επιτρέψει στο δικαστήριο να αποφασίσει αν οι ισχυρισμοί, από τον πρίγκιπα Χάρι και 41 άλλους, υποβλήθηκαν πολύ αργά.

Όμως ο δικαστής Fancourt δήλωσε ότι κάτι τέτοιο πιθανότατα θα μετατόπιζε την πλήρη δίκη άλλα δύο χρόνια, προκαλώντας σημαντικό επιπλέον κόστος σε μια διαδικασία που έχει ήδη αποδειχθεί «πολύ δαπανηρή».

Στη σειρά του Netflix, Harry & Meghan, το ζευγάρι εμφανίστηκε σε φωτογραφίες που τους έδειχναν να μαζεύουν τα πράγματά τους στο Frogmore Cottage μετά τις τελευταίες τους υποχρεώσεις ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σχετικά Άρθρα