Ανδρουλάκης: Κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ – “Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη Δημοκρατία”

 Ανδρουλάκης: Κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ – “Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη Δημοκρατία”

Στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανήμερα της «μαύρης επετείου» του πραξικοπήματος της χούντας των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967. Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σε σχετική του δήλωση στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε:

«Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν η απαρχή μιας σκοτεινής περιόδου στη νεότερη Ιστορία μας. Οδήγησε στην κυπριακή τραγωδία, μια ανοιχτή πληγή για το έθνος μας.

Σήμερα είμαστε εδώ, σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο των βασανιστηρίων, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας , όσους αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, πάλεψαν για να έχουμε Ελευθερία και Δημοκρατία.

Φωτ. ΠΑΣΟΚ

Μια Δημοκρατία, για την οποία πρέπει να επαγρυπνούμε. Να τη διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. Γι’ αυτό, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές τα απομεινάρια της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αυτό ήταν το χρέος μας και το κάνουμε όχι μόνο για όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, αλλά και για τα παιδιά μας. Για να ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Φωτ. ΠΑΣΟΚ

Σχετικά Άρθρα