Μπακογιάννη: Η έκθεση μου για το Κόσοβο είχε ως σκοπό να προστατεύσει τους Σέρβους- Κατανοώ τις επικρίσεις που δέχτηκα

 Μπακογιάννη: Η έκθεση μου για το Κόσοβο είχε ως σκοπό να προστατεύσει τους Σέρβους- Κατανοώ τις επικρίσεις που δέχτηκα

Τις επικρίσεις που δέχεται σχολιάζει η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Πολίτη της Κύπρου, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι ούτε η ίδια αναγνωρίζει το Κόσοβο ούτε προκύπτει τέτοιο ζήτημα από την Έκθεσή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απαντά στις επικρίσεις περί δημιουργίας προηγούμενου για άλλες αποσχιστικές οντότητες, μετά την έγκριση της Έκθεσής της στο πλαίσιο της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ένταξη του Κοσόβου στον Οργανισμό, κάτι που οδήγησε στην καταψήφιση της πρότασής της και από Κύπριους βουλευτές.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «ακροδεξιές επιθέσεις» τις οποίες δέχεται, ενώ υπογραμμίζει ότι «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξέρει πάρα πολύ καλά ότι το θέμα δεν έχει σχέση με την Κύπρο».

«Αντιμετωπίζω τώρα μια ακροδεξιά επίθεση. Ούτως ή άλλως η ακροδεξιά δεν με χωνεύει, είμαι ο «αγαπημένος» στόχος για τα βελάκια της ακροδεξιάς. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Το γεγονός ότι αυτή η Έκθεση ψηφίστηκε από 131 βουλευτές έναντι 27 δείχνει και την ισορροπία της όλης Έκθεσης. Από την άλλη μεριά, δύο πρώην Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου, είπαν εξαιρετικά καλά λόγια και απλώς απείχαν από την ψηφοφορία, και καλά έκαναν οι άνθρωποι. Είπανε πολύ καλά, εξαιρετικά λόγια και νιώθω πολύ κολακευμένη. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή, τα συμφέροντα των ανθρώπων που καταδιώκονται, προστατεύονται μόνο από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι άνθρωποι που καταδιώκονται στο Κόσοβο είναι οι Σέρβοι. Άρα, αυτούς είχε στόχο να προστατεύσει η Έκθεση. Οι Σέρβοι αντιδρούν, και το καταλαβαίνω και το σέβομαι, διότι οτιδήποτε αφορά ένα κομμάτι που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από 20 χρόνια δεν το αποδέχονται, και ορθώς δεν το αποδέχονται, και ούτε εγώ θα το αποδεχόμουνα στη θέση τους.

Η ίδια παραπέμπει την ίδια ώρα στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, «που ξεκάθαρα λέει ότι το θέμα της Κύπρου και το θέμα του Κοσόβου δεν μπορούν ποτέ και με κανέναν τρόπο να συσχετιστούν».

Σχετικά Άρθρα