Τρόμος στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μικρά κορίτσια κοντά σε σχολείο

 Τρόμος στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μικρά κορίτσια κοντά σε σχολείο

Δύο κορίτσια ηλικίας 6 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα σε μια επίθεση με μαχαίρι που διεξήχθη κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, το άλλο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια πλατεία σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα», μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά τις 14.15 τοπική ώρα στην πλατεία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Δεν είχε πλέον το μαχαίρι και δεν προέβαλε αντίσταση.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο άνδρας «δεν είναι γνωστός στις αρχές» και τα κίνητρά του «δεν φαίνεται να σχετίζονται με μια ριζοσπαστικοποίηση».

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν αναπτυχθεί.

«Πραγματικά φοβήθηκα. Μας καθησύχασαν, τα παιδιά είναι ασφαλή εντός του σχολείου, όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να τα πάρουμε», είπε η Σάρα, μητέρα ενός μαθητή.

«…Έχω ένα 8χρονο παιδί. Μια φίλη μου τηλεφώνησε, είδε την αναστάτωση μπροστά από το σχολείο, την αστυνομία. Ρώτησε τους αστυνομικούς, σκέφτηκε να μου τηλεφωνήσει για να μπορέσω να πάρω τον γιο μου».

Σχετικά Άρθρα