ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, συνεδριάζει το ΕΓ για τους 5 υποψήφιους και… Παπανώτα;

 ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, συνεδριάζει το ΕΓ για τους 5 υποψήφιους και… Παπανώτα;

Μέρα με την ημέρα ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ιδίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί ανοιχτά το κυβερνών κόμμα για “εκστρατεία φόβου” ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με “τη γνωστή μέθοδο των απειλών περί αστάθειας και χάους”. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και γενικότερα οι αναφορές ακόμη και από τον ίδιο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα ότι στις ευρωεκλογές κρίνεται η σταθερότητα της χώρας.

“Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του να ταυτίσουν την πολιτική σταθερότητα με τη Νέα Δημοκρατία, θα πέσει στο κενό” τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ , επισημαίνοντας πως “οι πολίτες θα αποδείξουν στις 9 Ιουνίου πως το μόνο που φοβούνται είναι τη συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για τον ΣΥΡΙΖΑ “το παραμύθι δεν έχει δράκο”,  καθώς “ο ελληνικός λαός καλείται να γυρίσει την πλάτη του στον φόβο και τις αντικοινωνικές πολιτικές μέσω του μεγάλου όπλου που διαθέτει, την ψήφο του. Και να δώσει δημοκρατική διέξοδο βάζοντας το συντομότερο δυνατό τέλος στη «σταθερότητα» της φτώχειας (η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27»), της ακρίβειας (η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός) και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και των διαδοχικών σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.”.

“Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του να ταυτίσουν την πολιτική σταθερότητα με τη Νέα Δημοκρατία, θα πέσει στο κενό. Οι πολίτες θα αποδείξουν στις 9 Ιουνίου πως το μόνο που φοβούνται είναι τη συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη” υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος να συνεδριάζει σήμερα παρόντος του Στέφανου Κασσελάκη αφενός για έναν πρώτο απολογισμό των τελευταίων ημερών και αφετέρου για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου με πρώτο σταθμό την αυριανή (Παρασκευή 19/4) εκδήλωση για τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος.  

  • Με ιδιαίτερο ανεδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση για το ζήτημα Παπανώτα ο οποίος τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων με αφορμή τις δηλώσεις για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στους 5 υποψήφιους (1 άνδρα και 4 γυναίκες λόγω ποσόστωσης) που θα προτείνει ο Στ. Κασσελάκης προκειμένου να συμπληρωθεί η λίστα των 42 υποψηφίων. Τελευταίες πληροφορίες φέρουν το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην εξετάζει το ενδεχόμενο “λαμπερών” υποψηφίων από το χώρο του θεάματος και της τηλεόρασης ως απάντηση στη ΝΔ, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκπλήξεων στις επιλογές του προέδρου που μπορεί να αναστατώσουν τις εύθραυστες κομματικές ισορροπίες.

Πάντως ο κ. Κασελάκης επέστρεψε από ταξίδι του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους  του Κογκρέσου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της ομογένειας, αλλά και με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για να αναπτύξει την προοδευτική και κοινωνική ατζέντα που  πρεσβεύει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον πόλεμο στη Γάζα, σημειώνοντας την ανάγκη για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή όλων των ομήρων, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο παλαιστινιακό λαό και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και αφετέρου για ζητήματα καθημερινότητας και οικονομίας, όπως και για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δίκαιου.

Από το περιβάλλον του προέδρου Κασσελάκη δίνουν  ιδιαίτερο βάρος στη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  κ. Ελπιδοφόρο με τον οποίο συζήτησε τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας- Ελληνικού Κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, με τον πρόεδρος το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επαναβεβαιώνει την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μάλιστα με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  απάντησε με βίντεο στον λογαριασμό του, τονίζοντας “Απέναντι μου είναι εκείνοι που φωνάζουν. Όταν παρέλασα γιατί νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα το “Πιστεύω” στη Νέα Υόρκη γιατί πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά πάντα ότι τους ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο να αρχίσει οικογένεια” και επισήμανε “Σας έχω νέα: η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από την Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από την Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους. Και οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους”.

Και στο ερώτημα “Τι σημαίνει πρόοδος; ο κ. Κασσελάκης απάντησε με δηκτικό τρόπο “Όταν δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου. Και τι σημαίνει πρόοδος: όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης στον διαχωρισμό κράτους Εκκλησίας με διάλογο, με αγάπη με συναίνεση. Ξεκινάμε για την πρόοδο”.

Σχετικά Άρθρα