Σενάριο τρόμου για επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν -Το αποκάλυψε πρώην διευθυντής της Μοσάντ

 Σενάριο τρόμου για επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν -Το αποκάλυψε πρώην διευθυντής της Μοσάντ

Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών στην ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας, της Μοσάντ, δήλωσε ότι η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών του Ισραήλ που βρίσκονται στο τραπέζι καθώς το Τελ Αβίβ αποφασίζει πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Σαββάτου. Ο Γιάλντα Χακίμ μιλώντας στο βρετανικό SKYNEWS από την Ιερουσαλήμ σχετικά την πιθανή απάντηση μετά την εκτόξευση περισσότερων από 300 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ισραήλ, επιβεβαίωσε πως μεταξύ των σεναρίων του είναι και το χτύπημα στις πυρηνικές εγκατάστασεις της Τεχεράνης.

Στο ερώτημα αν υπάρχει σκέψη για χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ανέφερε σύμφωνα με το Skynews: «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Ακόμα και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις».

Υπουργός Εξωτερικών Λιβάνου: «Η εκδίκηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο πόλεμο»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου μιλώντας στο ίδιο μέσο, μετά τις ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να απαντήσει σε αντίποινα κατά του Ιράν, ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ είπε ότι ο Βηρυτός ανησυχεί.

«Οποιοδήποτε είδος εκδίκησης θα καταλήξει σε μεγαλύτερο πόλεμο, πιθανώς», δήλωσε. «Και επομένως ο Λίβανος, η Συρία και η Ιορδανία μπορεί να έχουν πρόβλημα».

Ο Χαμπίμπ δήλωσε ακόμη ότι ελπίζει σε κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ. Εάν τα Ηνωμένα Έθνη κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση του Λιβάνου «πιθανότατα» θα την υποστήριζε.

Ερωτηθείς για την υποστήριξη της Χεζμπολάχ στην ιρανική επίθεση, ο Χαμπίμπ απάντησε: «Δεν την καλωσορίζουμε και δεν καταγγέλλουμε την επίθεση, γιατί το Ισραήλ την ξεκίνησε».

«Δεν έχουμε επιρροή στη Χεζμπολάχ. Όσο υπάρχουν μάχες μεταξύ αυτών και των Ισραηλινών και αν έχουμε επιλογή, τότε υποστηρίζουμε τη Χεζμπολάχ», καταλήγοντας πως μια λύση δύο κρατών είναι «η λύση για τα περισσότερα προβλήματα στη Μέση Ανατολή».

Σχετικά Άρθρα