Μέση Ανατολή:Η Χεζμπολάχ χτύπησε με drone κτίριο στο Ισραήλ -Αρκετοί τραυματίες -Ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο (vid)

 Μέση Ανατολή:Η Χεζμπολάχ χτύπησε με drone κτίριο στο Ισραήλ -Αρκετοί τραυματίες -Ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο (vid)

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έθεσε στο στόχαστρο θέση διοίκησης του ισραηλινού στρατού στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, «ανταπαντώντας» στον θάνατο τουλάχιστον τριών μαχητών της σε ισραηλινά πλήγματα την προηγουμένη. Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «πραγματοποίησαν πολύπλοκη επιχείρηση με κατευθυνόμενους πυραύλους και εκρηκτικά drones εναντίον της θέσης διοίκησης ενός λόχου αναγνώρισης» του ισραηλινού στρατού, «ανταπαντώντας στη δολοφονία από τον εχθρό πολλών μελών της αντίστασης στο Άιν Μπάαλ και στην Τσεχαμπίγε», στον νότιο Λίβανο, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η οργάνωση πρόσκειται στο Ιράν.

Σύμφωνα με τη Haaretz που επικαλείται πηγές από το Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας, όπου νοσηλεύονται τα θύματα της επίθεσης στο βόρειο Ισραήλ, ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει πλέον τους 18, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που drone πέφτει στο κτίριο.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις εκτόξευσης απ’ όπου “έφυγαν” ρουκέτες και drones προς την πόλη Arab al-Aramshe.

Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατιωτική δομή όπου διέμεναν μέλη της Χεζμπολάχ στο χωριό Ayta ash Shab του νότιου Λιβάνου.

Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «έπληξαν στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ayta ash Shab στο νότιο Λίβανο, όπου δρούσαν τρομοκράτες».

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως αναφέρεται, αφού «εντοπίστηκαν αρκετές εκτοξεύσεις από τον Λίβανο να περνούν στην περιοχή Arab al-Aramshe στο βόρειο Ισραήλ».

Εκτός από τα πλήγματα στην πόλη Ayta ash Shab του νότιου Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στις νότιες πόλεις Yarin και Naquora, αναφέρει το λιβανέζικο μέσο ενημέρωσης an-Nahar.

Σχετικά Άρθρα