Νετανιάχου: “Θα αποφασίσουμε μόνοι μας πώς θα υπερασπιστούμε το Ισραήλ”

 Νετανιάχου: “Θα αποφασίσουμε μόνοι μας πώς θα υπερασπιστούμε το Ισραήλ”

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας», διαμηνύει ο Νετανιάχου εν μέσω εκκλήσεων από ηγέτες του κόσμου για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα αποφασίσει μόνο του πώς θα απαντήσει στην εναέρια επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drones το περασμένο Σάββατο.

Στην εισήγησή του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, και τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να μιλήσει με περισσότερους ηγέτες.

«Έχουν κάθε είδους προτάσεις και συμβουλές. Το εκτιμώ, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα λάβουμε τις αποφάσεις μόνοι μας και το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δηλώνει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το σχόλιο του Νετανιάχου έρχεται μετά τις συναντήσεις του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χερτζόγκ με τον Βρετανό και την Γερμανίδα υπουργούς Εξωτερικών σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής», έγραψε ο Ισαάκ Χερτζόγκ στο X.

Δήλωσε ότι είχε μία πολύ «ζεστή συζήτηση» με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και με την Αναλένα Μπέρμποκ, που είναι οι πρώτοι υπουργοί Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισκέπτεται το Ισραήλ μία μέρα μετά την έκκληση για «ψυχραιμία» που απηύθυνε στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος τόνισε ότι η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης δεν θα ωφελούσε κανέναν.

Σχετικά Άρθρα