Μαρινάκης:”Αυτοί που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου ενοχλούνται για την υποψηφιότητα Μπελέρη”- Επίθεση σε Κασσελάκη για το “θαύμα”

 Μαρινάκης:”Αυτοί που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου ενοχλούνται για την υποψηφιότητα Μπελέρη”- Επίθεση σε Κασσελάκη για το “θαύμα”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμιά ομογένεια τώρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.Το ψηφοδέλτιο έχει 42 άξιους υποψηφίους και υποψήφιες, ο καθένας με την πορεία τους, ένας εξ αυτών είναι ο Μπελέρης παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο Φρέντης Μπελέρης συμβολίζει έναν άνθρωπο που στο όνομα του παραβιάστηκε το κράτος δίκαιου, το τεκμήριο αθωότητας, είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας, Έλληνας από την ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο κι ενώ απαιτούσαμε όλοι, όχι ως ΝΔ, ως Έλληνες, να έχει δίκαιη δίκη, καταδικάστηκε, δεν έχει ορκιστεί ακόμα».

Μού κάνει φοβερή εντύπωση, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το κράτος δίκαιου, άλλα κατάπιναν αμάσητους αυτούς που απειλούσαν δημοσιογράφους, αυτούς έχουν καταδικαστεί 13-0, να ενοχλούνται που θέλει ένας άνθρωπος να είναι υποψήφιος με το κόμμα που επιθυμεί, με το κόμμα που ανήκει σε όλα του τα χρόνια, για να στείλει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.

«Σε κάποιες εβδομάδες θα γίνει το εφετείο του Μπελέρη. Σε περίπτωση που καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό είναι πολύ πιθανή η παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων… Εμείς συνεχίζουμε δυνατά, και φωνάζουμε για την αθωότητά του τη δίκαιη δίκη του, για το κράτος δικαίου» σημείωσε. Είναι πλέον και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μακάρι να αθωωθεί και να έχουμε το ευχάριστο δίλημμα της επιλογής. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς αν ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει θέματα από την ατζέντα της ΝΔ, απάντησε πως αν δεν υπήρχε η εμπειρία του 2012-2015 που ήταν Αντιπολίτευση το ίδιο κόμμα και έλεγε όσα έλεγε και του 2015-2019 που κυβέρνησε και έκανε τα εντελώς αντίθετα, «θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι οι «θαυματοποιοί» αυτοί, οι οποίοι μπορεί να «περπατάνε στη θάλασσα», να δημιουργούνται σταυροί όταν γεννιούνται, μπορούν να μας λύσουν τα προβλήματα».

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως ο κόσμος είδε με τραγικό τρόπο ότι μόνο θαύματα δεν κάνουν. «Μόνο καταστροφές προκαλούν, είτε ανήκουν στην άκρα Δεξιά είτε ανήκουν στην Αριστερά, όπως τουλάχιστον αυτοί νομίζουν ότι ανήκει ο καθένας, σε ό,τι πιστεύει. Γιατί αυτές οι ταμπέλες πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις και πολιτικές, όχι στη θεωρία. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, στο παρελθόν ενώθηκαν με την ίδια ακριβώς ρητορική. ‘Αλλοι λέγανε για θαύματα, άλλοι ανεβαίνανε σε τρακτέρ, τώρα δημιουργούνται σταυροί όταν βαφτίζονται. Εμείς δεν έχουμε να σας πούμε τέτοιες ιστορίες. Ούτε ότι είχαμε σταυρούς όταν γεννηθήκαμε, ούτε ότι περπατήσαμε στη θάλασσα, ούτε ότι δίναμε επιστολές του Ιησού. Είμαστε άνθρωποι οι οποίοι, εγώ προσωπικά έχω τελειώσει δημόσιο σχολείο, δημόσιο πανεπιστήμιο, προσπαθώ να δουλεύω σε όλη μου τη ζωή και έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Τι θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε; Εμείς αντί για σταυρούς μεγάλους, υποκριτικούς, με απόλυτο σεβασμό και στην Εκκλησία και στην πίστη μας εννοείται, θα βάλουμε δίπλα-δίπλα το Πρόγραμμά μας της δεύτερης τετραετίας -με τις δυσκολίες που υπάρχουν και με βάση τον απολογισμό μας, θα μιλήσουμε για την ανεργία που έχει μειωθεί και πόσο ακόμα θα μειωθεί, αυτό που λέει το ΔΝΤ, θα μιλήσουμε για την ακρίβεια, αλλά πώς έχουμε καταφέρει να την αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο, θα μιλήσουμε για το ρεύμα που έχει μειωθεί 30% και έχει επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, για τη Δικαιοσύνη που επιταχύνεται κατά 30% ο χρόνος έκδοσης μιας απόφασης. Θα μιλήσουμε για την Παιδεία, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, για τα σχολεία. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος θα επιλέξει», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα