Επίθεση Χεζμπολάχ με εκρηκτικά σε Ισραηλινούς στρατιώτες -Τέσσερις τραυματίες

 Επίθεση Χεζμπολάχ με εκρηκτικά σε Ισραηλινούς στρατιώτες -Τέσσερις τραυματίες

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή του Ταλ Ισμαήλ, κοντά» στην ισραηλινή μεθόριο, οι οποίοι εξερράγησαν αφού οι Ισραηλινοί στρατιώτες «διέσχισαν τα σύνορα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ. Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ προχώρησε σε μια τέτοιου είδους επιχείρηση. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 4 στρατιώτες του «που βρίσκονταν σε περιοχή στα βόρεια σύνορα» τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, «έπειτα από έκρηξη άγνωστης προέλευσης».

Οι άλλοι φέρουν ελαφρά ως μέτρια τραύματα, διευκρίνισε. Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες του διέσχισαν τα σύνορα με τον Λίβανο.

Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω, περιοριζόμενος στη δήλωση ότι «έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα παράλληλα με το dpa, ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι άλλοι τρεις στρατιώτες φέρουν ελαφρά ως μέτρια τραύματα και σημείωσε ότι τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας εξακολουθούν να ερευνώνται.

Σχετικά Άρθρα