ΕΕ/Προσχέδιο συμπερασμάτων Συνόδου Κορυφής: Καταδικάζει την επίθεση του Ιράν -Αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ

 ΕΕ/Προσχέδιο συμπερασμάτων Συνόδου Κορυφής: Καταδικάζει την επίθεση του Ιράν -Αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει σθεναρά και απερίφραστα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς τον λαό του Ισραήλ και τη δέσμευσή του για την ασφάλεια του Ισραήλ» αναφέρει το προσχέδιο σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα, τονίζεται ότι καλεί την Τεχεράνη και τους αντιπροσώπους της «να σταματήσουν τις επιθέσεις», ενώ προτρέπει όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 18.00 είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, ενώ προσθήκες υπάρχουν στο προσχέδιο και για την Τουρκία.

«Η Ε.Ε. έχει στρατηγικό συμφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».

Τέλος, δίνεται έμφαση στο Κυπριακό με τους ηγέτες να αναμένεται να υπογραμμίσουν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδει μεγάλη σημασία στην επανέναρξη και την πρόοδο στις συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού, οι οποίες μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας».

Σχετικά Άρθρα