Το ”Sun Princess” ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων

 Το ”Sun Princess” ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων

Τη ματαίωση των δρομολογίων του φέτος στη Σαντορίνη ανακοίνωσε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Sun Princess της Princess Cruises.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η εταιρεία Princess Cruises σε ηλεκτρονικό της μήνυμα αναφέρει πως οι επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση σε πολλά επερχόμενα δρομολόγια του νέου πλοίου έχουν ενημερωθεί για μια αλλαγή στο δρομολόγιο, ότι δηλαδή δεν θα επισκεφτούν τη Σαντορίνη στην Ελλάδα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι υπάρχει μια αλλαγή στο προγραμματισμένο δρομολόγιό μας. Λόγω συμφόρησης των κρουαζιερόπλοιων, δεν θα επισκεφθούμε πλέον τη Σαντορίνη της Ελλάδας. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει αυτή η αλλαγή», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το πλοίο σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρείας, θα επισκεφθεί αντί της Σαντορίνης τα Χανιά ως εναλλακτική λύση.

Ο λόγος που αναφέρεται στην ενημέρωση είναι η «συμφόρηση των κρουαζιερόπλοιων», η οποία υποδηλώνει μια πολύ γεμάτη και λιγότερο ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Sun Princess ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Σαντορίνη εκ νέου στις 11 Ιουνίου 2024. Εκείνη την ημερομηνία, τέσσερα άλλα πλοία έχουν επίσης προγραμματιστεί για το λιμάνι – το Star Clipper, το Costa Fascinosa, το MSC Divina και το Odyssey of the Seas.

Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα του Sun Princess των 4.300 επισκεπτών, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι περισσότεροι από 17.000 ταξιδιώτες κρουαζιέρας θα επισκεφτούν το νησί σε μία μόνο ημέρα, τη στιγμή που η ίδια η Σαντορίνη έχει μόνιμο πληθυσμό μόνο περίπου 15.500 κατοίκους, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα και διευκρινίζεται ότι τα Χανιά αναμένουν την ίδια ημέρα στις 11 Ιουνίου 2024 και το Azamara Pursuit. Αυτό σημαίνει ότι η κοινότητα με πληθυσμό 111.000 κατοίκων θα έχει συνολικά περίπου 5.000 επισκέπτες κρουαζιέρας με την άφιξη του Sun Princess.

Λιγότερος κόσμος, αναφέρει το δημοσίευμα, σημαίνει ότι οι επισκέπτες κρουαζιέρας θα μπορούν να επιλέξουν τις εκδρομές στη στεριά χωρίς να ανησυχούν ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα είναι γρήγορα κλεισμένοι ενώ έτσι θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσουν τα τοπικά αξιοθέατα, τα εστιατόρια και πολλά άλλα αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

Σημειώνεται δε ότι «όταν οι επισκέπτες κρουαζιέρας έχουν μια δυσάρεστη εμπειρία στο λιμάνι, ενδέχεται να κατηγορήσουν τη γραμμή κρουαζιέρας για το πλήθος, ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή δρομολογίου μπορεί να εκτονώσει το ζήτημα και να εξασφαλίσει μια πιο ευχάριστη ημέρα στο λιμάνι για όλους τους ταξιδιώτες».

Σχετικά Άρθρα