‘I can’t breathe’: Οι τελευταίες στιγμές Αφροαμερικανού που πέθανε στα χέρια αστυνομικών (vid)

 ‘I can’t breathe’: Οι τελευταίες στιγμές Αφροαμερικανού που πέθανε στα χέρια αστυνομικών (vid)

Λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή σε νοσοκομείο όπου είχε οδηγηθεί για ψυχιατρική αξιολόγηση ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ο 41χρονος Κένεθ Νοτς ζητούσε απεγνωσμένα νερό και φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τον πίεζαν στην πλάτη προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.

Σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε μόλις τα τελευταία 24ωρα στη δημοσιότητα καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του στις 29 Νοεμβρίου 2022 σε νοσοκομείο του Ντάλας, από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που υπέστη ενώ το σώμα του βρισκόταν σε ημιπρηνή θέση. 

Σύμφωνα με τη New York Post, ιατροδικαστής που είχε την ευκαιρία να εξετάσει το είδε το βίντεο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες έφεραν ευθύνη για τον θάνατο του Νοτς. Ωστόσο, αξιωματούχοι στο παρελθόν είχαν δηλώσει ότι η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ενώ και το ίδιο το νοσοκομείο όπου συνέβη το περιστατικό αρνιόταν για πολύ καιρό να δώσει στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο αλλά και τα ονόματα των εμπλεκομένων αστυνομικών.

Οι εικόνες που κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύο προκαλούν αίσθηση, καθώς τον περασμένο Nοέμβριο δικαστήριο του Ντάλας αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη εις βάρος κανενός αστυνομικού ή εργαζομένου του συγκεκριμένου ιατρικού κέντρου σε σχέση με την ανθρωποκτονία του Κένεθ Νοτς.

«Ο άνθρωπος βίωνε κάποιου είδους ψυχολογική κρίση, είναι εμφανές ότι δεν σκεφτόταν λογικά, αλλά δεν χρειάζεται να σκοτώσεις κάποιον για να αντιμετωπίσεις ένα αμιγώς ιατρικό πρόβλημα» δήλωσε στην Dallas Morning News ο δικηγόρος της οικογένειας του 41χρονου, Τζοφ Χένλι, χάρη στις ενέργειες του οποίου ο δήμος του Ντάλας αναγκάστηκε τελικά να δημοσιεύσει το βίντεο.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα