Χτυπήθηκε στο Ισραήλ τούρκικο τηλεοπτικό συνεργείο -Σοβαρά τραυματίας εικονολήπτης

 Χτυπήθηκε στο Ισραήλ τούρκικο τηλεοπτικό συνεργείο -Σοβαρά τραυματίας εικονολήπτης

Συνεργείο της αραβικής υπηρεσίας του τηλεοπτικού δικτύου TRT της Τουρκίας χτυπήθηκε από βομβαρδισμό του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στη Λωρίδα της Γάζας. Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκε σοβαρά ο εικονολήπτης Σάμι Σαχάντα, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, ενώ ο δημοσιογράφος του TRT Arabi, Σαμί Μπερχούμ, διέφυγε του κινδύνου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε πως το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της θηριωδίας», ενώ και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ μίλησε για «εσκεμμένη στοχοποίηση». «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως γνώριζαν ότι υπάρχουν μέλη του Τύπου στο σημείο», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, έκανε λόγο για «εσκεμμένες στοχοποίησεις δημοσιογράφων από το κατοχικό Ισραήλ», οι οποίες «συνεχίζονται αμείωτα».

«Καταδικάζουμε αυτή την ειδεχθή επίθεση. Πρόκειται για τρομοκρατία. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει και ο δυτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί άμεσα σε αυτή τη θηριωδία. Το Ισραήλ, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι σφαγές που διαπράττει, στοχοποιεί τους δημοσιογράφους και επιτίθεται στην ελευθερία του Τύπου» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Φτάνει πια! Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση ενάντια στις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας. Όσοι σιωπούν απέναντι σε αυτές τις συστηματικές επιθέσεις είναι συνένοχοι στο έγκλημα της γενοκτονίας του Ισραήλ».

Σχετικά Άρθρα