Αυτοπυροβολήθηκε άνδρας στη Γλυφάδα μετά από καταδίωξη-Προηγουμένως είχε χτυπήσει τη σύζυγό του

 Αυτοπυροβολήθηκε άνδρας στη Γλυφάδα μετά από καταδίωξη-Προηγουμένως είχε χτυπήσει τη σύζυγό του

Τέλος στη ζωή του έβαλε το απόγευμα της Παρασκευής ένας 29χρονος άνδρας στην Γλυφάδα, μετά από καταδίωξη της Αστυνομίας που επιχειρούσε να τον συλλάβει, λίγο αφότου τον είδαν να χτυπάει στην είσοδο του σπιτιού μια 23χρονη γυναίκα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες της ΟΠΚΕ τον είδαν να χτυπά την γυναίκα του στην πιλοτή της πολυκατοικίας του σπιτιού του και επιχείρησαν να τον σταματήσουν.

Επί τόπου έφτασε και ειδικά εκπαιδευμένος διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας δεν απαντά, στήθηκε επιχείρηση για είσοδο στο διαμέρισμα.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα, εντόπισαν νεκρό τον άνδρα, ο οποίος έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι των 9mm, με το οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του. Όπως σημειώνουν οι Αρχές, ο διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ δεν πρόλαβε να του πει κουβέντα, καθώς ο 29χρονος είχε ήδη αυτοκτονήσει.

6184492.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόχειρας είχε ποινικό παρελθόν, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί κατά τις έρευνες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 29χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστεία, ναρκωτικά και απείθεια. Μάλιστα, έδινε το «παρών» κάθε 1η και 16η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό τον συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Σχετικά Άρθρα