Εικόνες σοκ στη Χίο: Τρία κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο προσφύγων-Συγκινητικές στιγμές στα Καρδάμυλα

 Εικόνες σοκ στη Χίο: Τρία κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο προσφύγων-Συγκινητικές στιγμές στα Καρδάμυλα

Σε δύσβατη βραχώδη ακτή βορειοανατολικά των Καρδαμύλων Χίου βρέθηκε μια ομάδα προσφύγων , οι οποίοι είχαν προσαράξει με φουσκωτή λέμβο.Νωρίτερα, είχαν βρεθεί τρία άτομα που είχαν βγει στη Χίο. Οι τρεις στη συνέχεια ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άλλοι τρεις που αγνοούνται.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα των κοριτσιών, η οποία βρίσκεται μεταξύ των διασωθέντων, δήλωσε νωρίτερα στις Αρχές ότι τα παιδιά είναι νεκρά.

Έχουν γίνει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή με τρία πλωτά και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού.

  • Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, από την επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών.

Τουλάχιστον 3 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου. Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας. Άλλοι τρεις εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

  • Η επιχείρηση διάσωσης επιζώντων συνεχίζεται αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 27 άνθρωποι στη βάρκα. Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο λιμάνι των Καρδαμύλων και έφεραν τρόφιμα, νερά και ρούχα.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν στελέχη του λιμενικού και από τους σταθμούς Καρδαμύλων και Οινουσσών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ιατρικό προσωπικό από το πολυιατρείο των Καρδαμύλων και το ΕΚΑΒ.

Το σκάφος δεν έχει εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που κάνει τους αρμόδιους να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο διακινητής να τους άφησε και να έφυγε. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό άλλης ομάδας 23 προσφύγων-μεταναστών στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων.

Σχετικά Άρθρα