Ανείπωτη θλίψη: 5, 7 και 10 ετών τα κοριτσάκια που πνίγηκαν στο ναυάγιο-Ανασύρθηκαν οι σοροί

 Ανείπωτη θλίψη: 5, 7 και 10 ετών τα κοριτσάκια που πνίγηκαν στο ναυάγιο-Ανασύρθηκαν οι σοροί

Τις σορούς των κοριτσιών, ανέσυραν πυροσβέστες και λιμενικοί και τις μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Χίου με σκάφος του Λιμενικού. Πρόκειται για τρία ανήλικα κορίτσια, 5, 7 και 10 ετών, τα οποία ανασύρθηκαν νεκρά στην περιοχή Μαλαντρής των Καρδάμυλων στην Χίο, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα

Η μητέρα τους αναζητούσε τα τρία κοριτσάκια και αγωνιούσε για την τύχη τους. Ωστόσο ο επίλογος ήταν τραγικός, καθώς εντοπίστηκαν νεκρά.

Η μητέρα μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε στην περιοχή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος του ναυαγίου, με αποτέλεσμα όσοι διασώθηκαν να ανέβουν στην απόκρημνη περιοχή των Καρδαμύλων και να αναζητήσουν βοήθεια. Τρεις από αυτούς κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις Αρχές, κάτι που οδήγησε στη συνέχεια σε επιχείρηση διάσωσης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν διά θαλάσσης 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 1 ελικόπτερο, που περισυνέλλεξαν τους 13 μετανάστες (οι 3 είχαν εντοπιστεί μία ημέρα νωρίτερα) καθώς και τα 3 νεκρά κορίτσια.

Κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 22 άτομα, κάτι που προκύπτει και από τις μαρτυρίες των διασωθέντων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος.

Σχετικά Άρθρα