ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές- H αντιπολιτευτική ατζέντα

 ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές- H αντιπολιτευτική ατζέντα

Σε τρεις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους 201 υποψηφίους του κομματος που θα πάρουν μέρος στις προκριματικές εκλογές την Κυριακή 14 Απριλίου  για την ανάδειξη των 35 στελεχών από τα 42 που θα δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών, προσδοκώντας μαζική συμμετοχή μελών και φίλων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κόμματος η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησε και οι υποψήφιοι των προκριματικών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Αττικής θα παρουσιαστούν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας στις 19:30΄, η δεύτερη  εκδήλωση θα διεξαχθεί την αύριο Τετάρτη (10/4) στο Περιστέρι, στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 20:00΄και η τρίτη  εκδήλωση, με την οποία θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση των υποψηφίων της Αττικής, θα διεξαχθεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Πέμπτη (11/4) στις 19:30′.

  • Εξαιτίας των εκδηλώσεων αυτών αναβάλλεται προσώρας η προγραμματισμένη εκδήλωση για το κράτος δικαίου και τη υπονόμευση του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο το ζήτημα παραμένει ψηλά στη αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος ενόψει και των ευρωεκλογών, καθώς στη Κουμουνδουρου λαμβανουν πολύ σοβαρα τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τους πολίτες να δυσανασχετούν σφόδρα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα αυτό και ιδίως για το τραγικο δυστύχημα των Τεμπών.

Πάντως οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των  υποκλοπών εντείνουν τη αντιπαράθεσης του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ και τις απόψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διχάζονται για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να ρίχνει νερό στο μύλο τη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας την πόλωση στο χώρο της κεντροαριστεράς, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι στην κεντροαριστερά επικρατεί εμφύλιος για το ποιος θα είναι δεύτερος στις ευρωεκλογές, την στιγμή που το μείζον για τους πολίτες η αναδειξη μια αξιόπιστης προοδευτικής εναλλακτικης πρόταση εξουσίας.

“Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις εθνικές εκλογές έχουμε μία ταχεία απονομιμοποίηση της Κυβέρνησης” σχολίασε στον Real Fm, ο πρόεδρος της ΚΟ το ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι “το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προφανώς συνδέεται και με τη χώρα μας. Δείτε ως παράδειγμα την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την κριτική που ασκεί στην Ελλάδα. Γιατί εμείς θέλουμε να έχουμε ισχυρό κράτος δικαίου και ισχυρή χώρα. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, και ποιους ευρωβουλευτές θα εκλέξουμε και για την Ελλάδα, όχι μόνο για την Ευρώπη. Και είναι προφανές ότι η ευρωεκλογές θα αποδείξουν και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Γιατί μέσα σε λίγους μήνες από τις εθνικές εκλογές υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση”.

  • Να σημειωθεί ότι με βάση τη χθεσινή δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha το 49% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας και τα ποσοστό για το κυβερνών κόμμα αναμένεται να κινηθεί από 29-33%, για τον  ΣΥΡΙΖΑ από 14 έως 16%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ  12%-14%, με τη  ΝΔ να άνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει απώλεια 0,1 της μονάδας.

Πέρα από το κράτος δικαίου στο  στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η αναβάθμιση Μάκη Βορίδη και η εγκατάσταση τους το Μαξίμου, με αφορμή και τις θέσεις εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας για μια σειρά ζητημάτων με την Κουμουνδούρου να μιά για “Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης”.

Ειδικότερα πηγές του κόμματος σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, λέγοντας “αφού ο κ. Βορίδης θεώρησε “μικρά παράπονα” των πολιτών την αγανάκτηση τους για την ακρίβεια, τα Τέμπη και άλλα “ήσσονος σημασίας” για τον ίδιο, έφτασε στο σημείο να εξομοιώσει την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, με … τις τρομοκρατικές επιθέσεις” τονίζοντας “Αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία, ο αναβαθμισμένος πλέον στο στενό επιτελείο Μαξίμου υπερ- υπουργός, δήλωσε με τον γνωστό του στόμφο, ότι “δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία. Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του την Κρήτη και στο πλαίσιο της  επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Σητείας συναντήθηκε με  τη διοικήτρια και  συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις ελλείψεις. “Η τοπική κοινωνία με τη γενναιοδωρία της, οι γιατροί και οι νοσηλευτές με το φιλότιμο τους κρατούν ανοιχτό αυτό το νοσοκομείο” δήλωσε ο κ. Κασσελάκης σημειώνοντας “δεν είναι δυνατόν να μην έχει αναισθησιολόγο, παθολόγο και παιδίατρο» όπως επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες, όποτε αυτές χρειαστούν”

“Αν δεν επενδύεις στη δημόσια υγεία, πολύ απλά φτωχοποιείς τον Έλληνα πολίτη” ανέφερε και υπογράμμισε “επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι αν δεν επενδύεις στη δημόσια υγεία, πολύ απλά φτωχοποιείς τον Έλληνα πολίτη, τον πιο αδύναμο πολίτη”.

Σχετικά Άρθρα