Γυναικοκτόνος/Αλαλούμ με την μεταφορά του: Δεν τον δέχτηκαν στις φυλακές και επέστρεψε στο Αττικό

 Γυναικοκτόνος/Αλαλούμ με την μεταφορά του: Δεν τον δέχτηκαν στις φυλακές και επέστρεψε στο Αττικό

Σε ένα μεγάλο αλαλούμ εξελίσσεται η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού του 39χρονου δράστη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με το MEGA το ψυχιατρείο στις φυλακές Κορυδαλλού αρνήθηκε να δεχθεί πίσω τον 39χρονο και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον επέστρεψαν πίσω στο Αττικό νοσοκομείο. Νωρίτερα ο 39χρονος είχε λάβει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής και τη νοσηλεία του στη μονάδα εντατική θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός στις φυλακές Κορυδαλλού υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή αλλά και θάλαμος – κελί προκειμένου να κρατηθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο στο MEGA, η νοσηλεία του δολοφόνου μετά την απόπειρα ολοκληρώθηκε και δρομολογήθηκαν ήδη οι διαδικασίες επιστροφής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Γιαννακός ο 39χρονος αποχώρησε από το νοσοκομείο με ασθενοφόρο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κάνοντας λόγο ίσως για την πιο βραχεία νοσηλεία ασθενούς σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα, το MEGA επικοινώνησε με γιατρό που στο παρελθόν είχε χρειαστεί να κουράρει τραύματα του 39χρονου.

«Έκανε τραυματισμούς, αυτοτραυματισμούς. Αν θυμάμαι καλά, αυτό που ήρθε σε εμένα ήταν κάτι στο χέρι του. Κάτι είχε κάνει και με πήρε ο πατέρας του και τον βοήθησε. Ας πούμε ότι έριχνε μία γροθιά στο παράθυρο και τραυματιζόταν. Νομίζω μία τέτοια περίπτωση ήταν που ήμασταν μαζί στο ΚΑΤ».

Αναφορικά με την Κυριακή και την σχέση που είχε με τον 39χρονο ανέφερε: «Τότε που ήταν στο ΚΑΤ είχε έρθει και την είχα γνωρίσει. Θυμάμαι ένα κορίτσι χαμογελαστό, ωραίο, ευγενικό, που ήταν… Τα πήγαινε πολύ καλά με τον Θανάση».

«Ότι είχε προβλήματα το παιδί, πρέπει να είχε. Άκουγα διάφορα, ότι έπαιρνε ναρκωτικά και τέτοια, αυτά τα άκουγα, ότι ήταν ασταθής χαρακτήρας και αυτό το άκουγα. Αλλά οι γονείς του δεν μου έλεγαν τίποτα», είπε καταλήγοντας ο γιατρός.

Ο 39χρονος ήταν μεθυσμένος και “χαπακωμένος” όταν σκότωσε την Κυριακή

Αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας 1.4.24. Όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής, στο αίμα του βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα  200 mg.

Οι βενζοδιαζεπίνες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα,  τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με την συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

«Ο 39χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη δόση χαπιών»

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο MEGA:

«Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση».

Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη στιγμή της γυναικοκτονίας

Τα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα του MEGA από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τη στιγμή που ο 39χρονος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου το θύμα του, την ώρα που αφοπλίζεται, όταν ήδη η Κυριακή είχε υποκύψει μπροστά του και λίγο νωρίτερα, όταν η κοπέλα έφτασε στο τμήμα για να ζητήσει βοήθεια με τον φίλο της.

Στη συνέχεια όταν έφυγαν από τα γραφεία των αστυνομικών λίγο πριν από την έξοδο του τμήματος κι όταν ο δράστης άρχισε να τους πλησιάζει, με τους 2 τους να του έχουν γυρίσει την πλάτη και να προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο φυλάκιο. Εκεί που ο αδίστακτος δράστης είχε ήδη αποφασίσει να σκοτώσει.

Οι εικόνες συμπληρώνουν το σκηνικό φρίκης με το βίντεο και τα ηχητικά ντοκουμέντα για τη γυναικοκτονία που συντάραξε και μούδιασε τη χώρα.

Για τη δολοφονία που σημειώθηκε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων. Για τη δολοφονία όπου η 28χρονη Κυριακή δεν βοηθήθηκε από κανέναν αστυνομικό.

Ο 39χρονος δράστης και η 28χρονη δολοφονημένη Κυριακή, θα αρραβωνιάζονταν πριν από περίπου 2 με 3 χρόνια, καθώς η αδικοχαμένη γυναίκα ήταν έγκυος, σύμφωνα με πρώην συνάδελφο του δράστη.

Σε δηλώσεις του στο MEGA ο άνθρωπος που είχε βρει δουλειές στον 39χρονο, αναφέρει: «Όταν με πήραν οι φίλοι μου και μου λένε, ρε συ ο Θανάσης, λέω «εντάξει, αυτός έχει ημερομηνία λήξης, σίγουρα θα αυτοκτονήσει» γιατί ξέρω την αγαπούσε την Κυριακή. Η Κυριακή ήταν ένα χρυσό κορίτσι, τον ακολουθούσε, την έπειθε, μάλωναν. Με παίρνει πριν δύο ή τρία χρόνια, δεν θυμάμαι, μου λέει: «μάστορα, αν έχεις δουλειά», του λέω «ρε συ, έχεις σοβαρευτεί;» μου λέει «έχω σοβαρευτεί, αρραβωνιάζομαι με την Κυριακή, θα κάνουμε και ένα παιδάκι».

Το ερώτημα πως διεκόπη, αν όντως υπήρξε η συγκεκριμένη κύηση, παραμένει προς το παρόν χωρίς απάντηση. Ο συνάδελφος του δράστη, αναφέρει: «Μου είχε δώσει την εντύπωση να καταλάβω ότι ήταν έγκυος. Μου είχε πει ότι είναι κορίτσι. Εγώ εύχομαι να μην πεθάνει, να του δώσει ο Θεός άλλα 100 χρόνια, με αναπηρία 95% στον εγκέφαλο και το άλλο 5%, να είναι εφιάλτες στα όνειρά του».

Σχετικά Άρθρα