Γυναικοκτονία Κυριακής:Νέες εικόνες έξω από ΑΤ -“Είχαμε ενεργή σχέση” λέει ο δράστης

 Γυναικοκτονία Κυριακής:Νέες εικόνες έξω από ΑΤ -“Είχαμε ενεργή σχέση” λέει ο δράστης

Τα νέα ντοκουμέντα που παρουσίασε το MEGA πλαισιώνουν στοιχεία και μαρτυρίες για την γυναικοκτονία που συντάραξε τη χώρα. Η άτυχη Κυριακή Γρίβα έχει μόλις δολοφονηθεί και σε αυτή την εικόνα διακρίνεται ο δράστης αλλά και τα πόδια του φρουρού της αστυνομίας που βγήκε από το φυλάκιο μετά την επίθεση. Είναι τα όσα ακολούθησαν εκείνα τα δραματικά λεπτά έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Έξω από το τμήμα επικρατεί πανδαιμόνιο. Αυτόπτες μάρτυρες πλησιάζουν μετά το αρχικό σοκ και εδώ φαίνονται οι πρώτοι αστυνομικοί που βγήκαν από τα γραφεία τους, για να πλησιάσουν στο σημείο που η άτυχη Κυριακή παρέμενε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο δολοφόνος μεταφέρεται ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο, από εκεί κάτω από αυξημένα μέτρα προστασίας στα δικαστήρια και αμέσως μετά στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί που πριν από ένα και πλέον 24ωρο προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Νέα στοιχεία για την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη

Ο 39χρονος βρισκόταν σε κελί με άλλους 3 κρατούμενους. Χθες τα ξημερώματα σηκώθηκε και απομονώθηκε στην τουαλέτα. Έβγαλε τους επιδέσμους και με αυτούς έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο βρόγχο για να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι σωφρονιστικοί που είχαν εντολή να περνούν από το κελί κάθε 20 λεπτά, τον βρήκαν αναίσθητο.

«Πατούσαν τα πόδια του κάτω, δεν ήταν στον αέρα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Όπως διαπιστώθηκε, τη μια άκρη της γάζας την έδεσε σε έναν πλαστικό σωλήνα, που όμως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το βάρος του. Τα πόδια του 39χρονου ακουμπούσαν στο έδαφος.

Η κατάστασή του, παραμένει σταθερά κρίσιμη με τον ίδιο να παραμένει διασωληνωμένος και τους γιατρούς να περιμένουν τα αποτελέσματα των αξονικών για να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό έχει υποστεί βλάβες ο εγκέφαλός του.

«Με την Κυριακή ήμασταν σε ενεργή σχέση»

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο δολοφόνος επικαλέστηκε μια σειρά από ψυχιατρικά προβλήματα για να κερδίσει ελαφρυντικά κι υποστήριξε πως με την Κυριακή είχαν ακόμα ενεργή σχέση, όπως έγραψε, αν και είχαν χωρίσει.

«Ήθελα να πάω να συναντήσω την Κυριακή για να μιλήσουμε. Με την Κυριακή, αν και είχαμε χωρίσει, είχαμε συναντηθεί και την προηγούμενη ημέρα. Η σχέση μας ήταν ενεργή ακόμα. Από εκεί και πέρα δε θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο», ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Υποστηρίζει πως όταν εκείνο το απόγευμα ξεκίνησε από το σπίτι του, με το μαχαίρι που τελικά σκότωσε την κοπέλα, είχε άλλο σχέδιο στο μυαλό του. Επιχειρεί να διαψεύσει την κοπέλα που τον είχε καταγγείλει για βιασμό.

«Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Σήμερα το πρωί (ημέρα απολογίας του) έμαθα ότι της έκανα κακό. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανά τύχει να έχω πάρει φάρμακα και ουσίες και να μη ξέρω πού βρίσκομαι. Αιτούμαι ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Κυριακής και από τη δική μου».

Μαρτυρία αστυνομικού ΔΙΑΣ για όσα ακολούθησαν της γυναικοκτονίας

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, όπου έφθασε στο σημείο της δολοφονίας της 28χρονης, περιέγραψε:

«Στις 22:25 λάβαμε σήμα από το κέντρο ότι στην οδό Δημοκρατίας 90 υπήρχε ενδοοικογενειακό επεισόδιο μεταξύ πρώην συζύγων και ότι η καλούσα, Κυριακή Γρίβα, φώναξε στο τηλέφωνο ότι την μαχαίρωσαν και έκλεισε η γραμμή.

»Στις 22:26 ανοίχτηκε δεύτερη κάρτα από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων που ανέφερε μαχαιρωμένα άτομα έξω από το τμήμα. Φτάσαμε μαζί με την ομάδα ΟΠΚΕ όπου είδαμε τα άτομα και διαπιστώσαμε ότι παλμούς είχε μόνο ο άνδρας.

Προσπάθησα με αιμοστατικούς επιδέσμους και γάζες από διπλανό φαρμακείο να περιορίσω την αιμορραγία. Έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ, ο άνδρας είχε ανακτήσει μερικώς φυσιολογικούς παλμούς».

Μυστήριο με τις επιστολές του 39χρονου γυναικοκτόνου

Στη τσάντα της αδικοχαμένης Κυριακής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο φωτογραφίες του κακοποιητή της (που έγινε τελικά δολοφόνος της) που ίσως ήθελε να δώσει στην Αστυνομία. Αλλά και ένα γράμμα 5 σελίδων που της είχε γράψει με το δικό του γραφικό χαρακτήρα. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πρόκειται για την ίδια επιστολή 8 σελίδων που είχε γράψει ο στυγερός δολοφόνος και την οποία παρουσίασε το Mega

Έχει ροή ο λόγος του κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν άνθρωπο που θεωρητικά έχει ψυχιατρικά προβλήματα. Αντίθετα ο λόγος του είναι συγκροτημένος και άκρως χειριστικός είπε στο Mega η λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή: «Έχει  συνοχή ο λόγος του».

Η επιστολή ξεκινά με την φράση: «Σου γράφω γιατί ήθελα μια φορά να με ακούσεις χωρίς να μιλάς και να πετάς τα δικά σου».

Η λογοπαθολόγος εξηγεί « θέλει να ακουστεί, όπως η μαμά».

Την προσφωνεί «μωρό μου» και «αγάπη μου». Κάνει επίκληση στο συναίσθημα ενώ είναι εντυπωσιακό πως παρουσιάζει τον εαυτό του σαν να είναι εκείνος το θύμα.

«Σου είπα μωρό μου έχω κάποια προβλήματα, έχω διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας. Ήμουν τόσα χρόνια χρήστης κι ότι τώρα τα έκοψα πρώτη φορά κι αυτό γιατί ήθελα να είμαι μαζί σου».

Λέει πως άλλαζε εκείνος για να είναι μαζί της. Επιχειρεί να της δημιουργήσει τύψεις που τον εγκατέλειψε και να την πείσει πως ο λόγος που είναι χώρια δεν είναι η συστηματική βία που της ασκούσε αλλά οι δικές της κινήσεις.

«Εσύ από την άλλη όπως σου είπα και χθες δεν την άφησες αυτή τη σχέση ποτέ σε ηρεμία. Μια γινόταν το ένα, μια το άλλο, μια το παράλλο. Φωτογραφίες, αγάπη γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς άλλους; γιατί μου λες ψέματα όταν βγαίνεις με την Παρασκευή; γιατί δεν με θέλεις;».

Είναι τόσο χειριστικός που παρουσιάζει τη βία που της ασκούσε ως χαζομάρα της στιγμής και προπαντός πως είναι αντίδραση σε κάτι που η ίδια έχει κάνει ότι δηλαδή εκείνη φταίει για τη βία που δέχεται.

«Όμως πάντα κάτι γινόταν κι επειδή έχανα κι εγώ την μ*** και τα κράταγα μετά έσκαγα και τα έκανα κι εγώ με την σειρά μου σκατά».

Στην τρίτη σελίδα συνεχίζει γράφοντας: «Σε όλους έλεγα ”η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί κι ας κάνει βλακείες, την πιστεύω και δεν θα με πονούσε ποτέ έτσι μετά από τόσα χρόνια, τόση αγάπη”».

«Κι όμως, όλο τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Δεν με εκτιμούσες σε τίποτα, δεν με ήθελες τις περισσότερες φορές και έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι κι εγώ ν’ αναρωτιέμαι τι έκανα, τι κάνω λάθος».

Είναι ασύλληπτη η θυματοποίηση του. Χρησιμοποιεί φράσεις όπως ”δεν μου άξιζε”, ”δεν με αγάπησες”, ”δεν σεβάστηκες”, αποφεύγοντας εντέχνως να αναφερθεί στην δική του κακοποιητική συμπεριφορά που την απομάκρυνε.

Στην τέταρτη σελίδα γράφει: «Αυτό που έκανες έδειξε ότι δεν μ’ αγάπησες ρε Κυριακή, δεν ένιωσες τίποτα για μένα».

Ενώ στην έκτη σελίδα αναφέρει: «Αποφάσισες να δείξεις ότι δεν άξιζε τίποτα, υποτίμησες τόσο τον εαυτό σου γιατί; Συνέχεια σου έλεγα πόσο όμορφη είσαι και ότι καμιά δεν συγκρίνεται μαζί σου. Ήθελες επιβεβαίωση;».

«Κρίμα ρε μωρό μου, σ’ αγάπησα τόσο πολύ και δεν το κατάλαβες καν. Τουλάχιστον θα μπορούσες να τελειώσεις αυτήν την σχέση πιο σωστά ρε συ Κυριακή κι όχι με αυτόν τον τόπο».

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής από την άλλη παρατηρεί κάτι που μόνο οι πιο κοντινοί άνθρωποι της 28χρονης θα μπορούσαν να εντοπίσουν.

«Όποιος δεν την ήξερε την έλεγε Κυριακή, αυτός την έλεγε μωρό μου, Κική μου, αγάπη μου και όχι Κυριακή. Οι επιστολές λοιπόν γράφτηκαν τώρα ή από τον ίδιο σε προσωπικό μέρος με τον δικηγόρο του ή από κάποιον άλλον».

Είναι ανατριχιαστικό πως στην 8σελιδη επιστολή του ο στυγερός γυναικοκτόνος δεν διστάζει να πει πως: «Κι απλά με σκότωσες και μ’ έδιωξες με τον χειρότερο τρόπο».

Στην όγδοη σελίδα της επιστολής του δράστη λέει: «Τουλάχιστον μπράβο, αν όντως ήταν αυτός ο στόχος σου, το κατάφερες και με το παραπάνω. Να είσαι πάντα καλά αλλά μακριά μου. Κρίμα γιατί σ’ αγάπησα. Αντίο, ο μ*** ο Θανάσης σου».

Η επιστολή αυτή γράφτηκε σε ένα ημερολόγιο του 2021. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε συντάχθηκε κι αν είναι η ίδια επιστολή που κουβαλούσε το θύμα τη μοιραία εκείνη νύχτα.

Από το ημερολόγιο αυτό λείπουν και δύο σελίδες που σκίστηκαν. Ουδείς γνωρίζει τι έγραφαν κι αν προϊδέαζαν κάπως για το τι ήταν ικανός να κάνει ο 39χρονος που δήλωνε αιώνια αγάπη και αφοσίωση στη γυναίκα που μαχαίρωσε πισώπλατα 5 φορές.

Ως χειριστικό περιγράφει φίλη της Κυριακής τον δολοφόνο

Το πόσο χειριστικός και αυταρχικός ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής τόνισε φίλη του θύματος. Μιλώντας στο Star, η φίλη και συνάδελφος της 28χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο δολοφόνος της και πρώην σύντροφός της ήταν ένα «πολύ αυταρχικό άνθρωπο, που έλεγχε τη ζωή της Κυριακής. Δεν έκανε τίποτα αν δεν κοιτούσε πρώτα τον 39χρονο, για να πάρει την έγκρισή του»

Η Κυριακή μαζί με τον πρώην σύντροφό της εργάζονταν μαζί σε συνεργείο καθαρισμού, αυτός ως οδηγός κι εκείνη ως προσωπικό καθαριότητας.

«Έκανε κουμάντο στην Κυριακή. Τη θεωρούσε κτήμα του. Η Κική δεν έκανε τίποτα αν δεν κοιτούσε πρώτα τον 39χρονο, για να πάρει την έγκρισή του. Μια φορά είχε κάνει ολόκληρο χαμό, γιατί αλλάξαμε την Κική και την αναθέσαμε σε άλλον οδηγό. Όταν είχε κάνει κάποιο χειρουργείο, δεν την άφηνε να έρθει μόνη της στη δουλειά και καθόταν μαζί του στο σπίτι. Είχε πει μάλιστα στην αδελφή της να την καλύψει, για να μη χάσει τη δουλειά της. Όποτε δεν ερχόταν εκείνος στη δουλειά, δεν ερχόταν και η Κική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως μια μέρα η Κυριακή είχε ενημερώσει πως λόγω μιας έκτακτης επέμβασης δεν θα πήγαινε στη δουλειά και έτσι το συνδύασε με την είδηση ότι είχε χάσει το παιδί από ξυλοδαρμό.

«Υποθέτω, με αυτά που έμαθα τώρα, ήταν τότε που την είχε χτυπήσει κι έχασε το μωρό της», είπε η κοπέλα.

Αν και επισήμανε πως στη δουλειά δεν την είδαν ποτέ με σημάδια στο σώμα της, ήξερε ότι συνεχώς χώριζαν και τα έβρισκαν και πάλι. Δεν έλεγε πουθενά, όμως, τι περνούσε στα χέρια του.

«Μια φορά τη ρώτησα κάτι και πετάχτηκε εκείνος και μου είπε “σε μένα θα μιλάς, δεν θα μιλάς στην Κική” και του είπα “εγώ θέλω να μιλήσω σε εκείνη”. Δεν μιλούσε για τίποτα η Κική, ήταν πολύ κλειστή, αλλά ήταν ένα πολύ ευγενικό παιδί», τόνισε.

«Της είχε πάρει τους κωδικούς και ανέβαζε φωτογραφίες τους στα social» σημείωσε επίσης, κάτι που είχε πει και στους αστυνομικούς ο πατέρας της 28χρονης, δείγμα πως ο 39χρονος ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω της.

«Ο πατέρας της μου είπε πως ο δράστης είχε τους κωδικούς του τηλεφώνου της Κικής και των social media της. Εκείνος ανέβαζε τις φωτογραφίες τους που έδειχναν να είναι ερωτευμένοι κι ευτυχισμένοι, για να δείχνει ότι όλα είναι καλά και για να μην την πλησιάσει κανένας άλλος» είχε δηλώσει ο κ. Καλλιακμάνης, που μίλησε με τον πατέρα της.

Σχετικά Άρθρα