Ευρωεκλογές: Βγαίνει μπροστά ο Μητσοτάκης- Ο πονοκέφαλος των δημοσκοπήσεων και ο ρόλος Βορίδη

 Ευρωεκλογές: Βγαίνει μπροστά ο Μητσοτάκης- Ο πονοκέφαλος των δημοσκοπήσεων και ο ρόλος Βορίδη

Παίρνει επάνω του την προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να καλύψει το κενό που δημιουργείται μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπρατάκου από το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος εκτός από στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπήρξε και επικεφαλής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές θα ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη προεκλογική «συνταγή» που περιλαμβάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου και περιοδείες υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών σε όλη την χώρα.

«Ξέρουμε να κάνουμε εκλογές. Το ξέρουμε καλά. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Έτσι και τώρα θα κάνουμε το ίδιο, θα μιλήσουμε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο θετικά, γι’ αυτά τα οποία έχουμε πετύχει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε και για το πώς οραματιζόμαστε τον ρόλο της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Αυτό είναι το ζητούμενό μας» τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ρόδο ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Θεσσαλονίκη.

Η ΝΔ κινείται στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές με βασικό άξονα την συσπείρωση της παράταξης. «Τώρα δεν είναι ώρα, ούτε για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις, ούτε για κριτική σε επιμέρους θέματα» ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στην βάση του κόμματος. Παράλληλα κάλεσε όλα τα κομματικά στελέχη να κινητοποιηθούν λέγοντας πως δεν πρέπει οι επικείμενες Ευρωεκλογές να αντιμετωπιστούν με χαλαρότητα ή αδιαφορία. 

Το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι να «μαζέψει» τις διαρροές που παρατηρούνται προς τα δεξιά της και ειδικότερα προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Στην χθεσινή δημοσκόπηση που παρουσίασε της Alco η ΝΔ διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα με ποσοστό που κινείται από 29% ως 33% καταγράφοντας μικρή φθορά ενώ αυξάνεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που θεωρούν ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση. Σημαντική αύξηση κατέγραψε η δημοσκόπηση για την Ελληνική Λύση από το 6,4% στο 8,2%.

Την ίδια στιγμή, στο πρωθυπουργικό επιτελείο μελετώντας όλα τα δημοσκοπικά ευρύματα παρατηρούν ότι μια μερίδα των γαλάζιων ψηφοφόρων παραμένει αυτή την στιγμή στη ζώνη των αναποφάσιστων και δεν δηλώνει την πρόθεση του να ψηφίσει δεξιότερα της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που «μετακόμισε» στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπρατάκου αναλαμβάνει το δύσκολο και κρίσιμο έργο να απευθυνθεί στο «συντηρητικό» ακροατήριο της ΝΔ για να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα δεξιά και να συσπειρώσει την βάση.  

Σχετικά Άρθρα