Άγιοι Ανάργυροι: Ποιοι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν και ποινικές ευθύνες- Τι δείχνει η εσωτερική έρευνα

 Άγιοι Ανάργυροι: Ποιοι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν και ποινικές ευθύνες- Τι δείχνει η εσωτερική έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αλλά και άλλων ΜΜΕ, όπως η «Καθημερινή», τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν και ποινικές ευθύνες για την υποδιοικήτρια, την αξιωματικό υπηρεσίας, τον φρουρό του ΑΤ, αλλά και τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι ήταν εν ώρα υπηρεσίας όταν δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Πέρα από την ΕΔΕ, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν ποινική προκαταρκτική έρευνα, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να ζητήσει να διερευνηθεί εάν οι ένστολοι διέπραξαν, ανάμεσα σε άλλα, το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα μπουν η συνομιλία της 28χρονης με τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του ΑΤ, αλλά και όσα συνέβησαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όταν η Κυριακή επιχειρούσε μάταια να ζητήσει βοήθεια προτού πέσει νεκρή από τον 39χρονο.

Οι πρώτη επεξεργασία στοιχείων δείχνει ποινικές ευθύνες για τον σκοπό του ΑΤ, καθώς όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του, χωρίς εκείνος να αντιδράσει. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος έχει καταθέσει σε συναδέλφους του πως δεν είχε οπτική επαφή και δεν είδε πως ο 39χρονος έφερε μαχαίρι.

Ποινικές ευθύνες αναμένεται να αντιμετωπίσουν, όμως, και όσοι είχαν άμεση επαφή με την Κυριακή μέσα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς, όπως επισημαίνει η «Καθημερινή» είχαν υποχρέωση από τον νόμο να ενημερώσουν εισαγγελέα από τη στιγμή που έγιναν αποδέκτες πληροφοριών περί τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία. Η «καμπάνα» χτυπά για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και την οδηγό της.

Ο μοναδικός για τον οποίον φαίνεται να μην προκύπτουν ποινικές ευθύνες είναι ο διοικητής του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φαίνεται πως ενημερώθηκε για το περιστατικό αφότου η Κυριακή είχε πέσει νεκρή μπροστά στο τμήμα. Έρευνα, πάντως, διεξάγεται και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 39χρονος γυναικοκτόνος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι μέχρι τώρα ψυχιατρικές διαπιστώσεις δεν καταγράφουν πως ο δολοφόνος αντιμετωπίζει κάποιο ψυχιατρικό θέμα που να χρήζει εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Από την ώρα που ο γυναικοκτόνος βγήκε από το κελί του έως τη στιγμή που τον βρήκαν κρεμασμένο στα ντους της φυλακής μεσολάβησαν οκτώ λεπτά, όπως προκύπτει από την εν εξελίξει έρευνα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο αρχιφύλακας είχε δώσει εντολή να ελέγχουν τον κρατούμενο κάθε 20 λεπτά, ωστόσο, ο σωφρονιστικός υπάλληλος φέρεται να έκανε επανέλεγχο το βράδυ του Σαββάτου μετά από 40 λεπτά.

Εκεί παρατήρησε ότι έλειπε, με τον συγκρατούμενό του να δηλώνει ότι είχε πάει στην τουαλέτα. Ο υπάλληλος πήγε και βρήκε τον 39χρονο κρεμασμένο με μια αυτοσχέδια θηλιά.

Σχετικά Άρθρα