Γυναικοκτονία Αγ. Ανάργυροι: Τι έδειξε η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

 Γυναικοκτονία Αγ. Ανάργυροι: Τι έδειξε η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

Την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς στο τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου μπροστά στο φυλάκιο δολοφονήθηκε άγρια η Κυριακή Γρίβα απο τον πρώην σύντροφό της. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστωθεί ευθύνες σε κάθε αστυνομικό. Πιο βαριές είναι για τον φρουρό του τμήματος , και στην επόπτη που επίσης βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίων Αναργύρων.

Ευθύνες όμως διαπιστώνουν στον πειθαρχικό έλεγχο και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες θα ενσωματωθεί στη μεγάλη έρευνα που κάνουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. μετά μάλιστα από εισαγγελική παραγγελία και την εντολή να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες από τους αστυνομικούς .

Σύμφωνα με το OPEN οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έχουν συγκεντρώσει όλο το υλικό που είχε ζητήσει ο δικαστικός λειτουργός και μένει μόνο το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου για να διαβιβάσουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει για την περαιτέρω διαχείριση των ποινικών ευθυνών, αν κρίνει ότι προκύπτουν.

Bίντεο ντοκουμέντα από τη γυναικοκτονία που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, επιβεβαιώνουν πως η 28χρονη Κυριακή, έπεσε νεκρή μόλις μία ανάσα από το κουβούκλιο του φρουρού του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος δράστης με την μηχανή του πάρκαρε μπροστά από το ΑΤ και έψαχνε το θύμα. Όταν το εντόπισε, άφησε το κλειδί πάνω στη μηχανή, δίπλα το κινητό και πετάχτηκε για να μαχαιρώσει την πρώην σύντροφό του πισώπλατα.

Η Κυριακή έπεσε στο έδαφος, μπροστά στην είσοδο του τμήματος, δίπλα από το κουβούκλιο του φρουρού του ΑΤ Αγίων Αναργύρων ο οποίος παρακολουθούσε άπραγος.

Σχετικά Άρθρα