Κασσελάκης: Πώς απαντά η Κουμουνδούρου στις επιθέσεις Ανδρουλάκη και στο… “εισαγόμενος” του Μητσοτάκη

 Κασσελάκης: Πώς απαντά η Κουμουνδούρου στις επιθέσεις Ανδρουλάκη και στο… “εισαγόμενος” του Μητσοτάκη

Αποφασισμένος για μονομέτωπο αγώνα κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα μένουν αναπάντητες η κριτική και οι επιθέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Χαρ. Τρικούπη λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η αντίδραση μέσω των social media και από την Κρήτη που περιοδεύει, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, από τη Γαύδο απαντώντας στον πρωθυπουργό που απ΄το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ τον αποκάλεσε “εισαγόμενο” τόνισε:

“Δε βλέπω τον χαρακτηρισμό ως προσωπική μομφή, αλλά ως μομφή απέναντι σε όλους τους ομογενείς που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και απέναντι σε όλα τα παιδιά που έφυγαν με τη χρεοκοπία της χώρας από το κόμμα του και που τους ζητάει να επιστρέψουν. Για να τους πει μετά εισαγόμενους επιχειρηματίες, εισαγόμενους επιστήμονες, εισαγόμενους ανθρώπους. Στις 9 Ιουνίου ζητάει και τη δική τους ψήφο. Θέλει την ψήφο «εισαγόμενων ψηφοφόρων», κατά τη λογική του”.

“Ο ίδιος, είναι ο πολιτικός που μίλησε για εισαγόμενη ακρίβεια, προτού οι πολίτες καταλάβουν τελικά ότι η ακρίβεια είναι δικό του προϊόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικός των εξαγωγών” επισήμανε και υπογράμμισε “Εξάγει ακρίβεια. Εξάγει καταπάτηση του Κράτους Δικαίου. Εξάγει συγκάλυψη. Εξάγει υποκλοπές. Εξάγει ανασφάλεια. Εξάγει ένα know-how πολύτιμο ίσως σε αυταρχικούς ηγέτες τριτοκοσμικών καθεστώτων. Στην Ευρώπη δεν τον αγοράζουν.”.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου απαντώντας στην επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε την άποψη ότι “Όσο οι δημοσκοπήσεις σβήνουν το … όνειρο του κυρίου Ανδρουλάκη για να ξεπεράσει στις Ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να αντισταθεί στους δελφίνους του κόμματός του, τόσο χάνει και την ψυχραιμία του” και “επέλεξε και πάλι να επιτεθεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη προσπαθώντας μάταια να τον απαξιώσει, επικεντρώνοντας παράλληλα τις αντιπολιτευτικές του κορώνες στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ”.

  • “Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απέναντι στις άναρθρες κραυγές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν θέσεις, έχουν πρόγραμμα και σχέδιο που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών και ελπίδα σε ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο” αναφέρει  ο ΣΥΡΙΖΑ  και σημειώνει με δηκτικό τρόπο “Το ποιος επιλέγει να γίνει «ουρά» στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας και αναμασώντας τα fake news είναι πλέον γνωστό σε όλους”.

Στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους όσον αφορά τη συγκάλυψη στις υποθέσεις των Τεμπων και των υποκλοπών, με βάση και τα  ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αποτυπώνουν τη σταδιακή αλλά σταθερή απαξίωση του κυβέρνησης στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμη και για τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Κατα την Κουμουνδούρου οι ομιλίες Μητσοτάκη στο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος αναδεικνύουν τον πανικό που υπαρχει στο Μαξίμου, καθώς βλέπουν πλέον να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Με αφορμή μάλιστα την ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος είκοσι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή επανέφερε ως διακύβευμα την “επανίδρυση του κράτους”, μετά από πέντε χρόνια πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, “λέει πολλά”.

Με τις δημοσκοπήσεις λοιπόν να έχουν αναπτερώσει το ηθικό και τις ελπίδες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φουλάρουν τις μηχανές ενόψει των ευρωεκλογών με πρώτον τον Στέφανο Κασσελάκη να οργώνει ήδη τη τώρα ξεκινώντας από τη Κρήτη, ενώ την προσεχή Κυριακή  14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη από τη βάση των 35 από τους 42 υποψηφίους στις ευρωεκλογές και λίγες ημέρες μετά, στις 18 Απριλίου  θα γίνει η μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά μέσω του isyriza, καθώς από τις 13 μέχρι και τις 16 Απριλίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, όπου  θα παρακολουθήσει την παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου, ενώ θα έχει επαφές και συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της ομογένειας.

Στις 19 και 20 Απριλίου θα βρεθεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. Από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα περισσότερα νησιά της χώρας, από το Καστελόριζο ως τις Κυκλάδες και το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται η μεγάλη εκδήλωση για την υγεία στην Κω, ενώ με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αλλά και επειδή την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας οι βουλευτές του κόμματος θα επικεντρώσουν τη δράση τους στον κρίσιμο αυτό τομέα κοινωνικής πολιτικής.

Σχετικά Άρθρα