Εάν είδατε το εξαιρετικό Scoop του Netflix, δείτε και την πραγματική συνέντευξη του Πρίγκιπα Άντριου στο Newsnight του BBC για τη φιλία του με τον παιδόφιλο Επστάϊν

 Εάν είδατε το εξαιρετικό Scoop του Netflix, δείτε και την πραγματική συνέντευξη του Πρίγκιπα Άντριου στο Newsnight του BBC για τη φιλία του με τον παιδόφιλο Επστάϊν

Το Scoop είναι βιογραφική ταινία που θα βρείτε στο Netflix. «Διηγείται» την ιστορία για το πώς συμφώνησε το Παλάτι της Μεγάλης Βρετανίας να δώσει ο πρίγκιπας Άντριου στο BBC τη συνέντευξη που εν πολλοίς τον «τελείωσε».

Η ταινία είναι μια ιστορία πίσω από τα παρασκήνια των γυναικών που διαπραγματεύτηκαν με το ίδρυμα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για να εξασφαλίσουν τη «επιτυχία της δεκαετίας» που ήταν ο δημόσιος καταλύτης για την πτώση του Πρίγκιπα Ανδρέα , σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που επικεντρώθηκε στη σχέση του Άντριου. με τον καταδικασθέντα παιδόφιλο Jeffrey Epstein και τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από τον Andrew σε ανήλικη, την οποία ο Andrew αρνείται και στις αρχές του 2022 συμβιβάστηκε εξωδικαστικά για συμβιβασμό 12 εκατομμυρίων λιρών. Η συνέντευξη αργότερα περιγράφηκε ως λιγότερο αυτοκινητιστικό δυστύχημα παρά «ένα αεροπλάνο που πέφτει σε δεξαμενόπλοιο, προκαλώντας τσουνάμι, προκαλώντας πυρηνική έκρηξη»

Αφορούσε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπσταϊν. Ο Άντριου άφησε στην άκρη «never complain, never explain» που είχε για mantra η Ελισάβετ στα 70 χρόνια της βασιλείας της, αφότου τον έπεισαν πως για σχεδόν μια δεκαετία μιλούσαν όλοι για αυτόν, πλην του ιδίου, με τα social media να έχουν «αλλάξει» το παιχνίδι που συνήθως είχε για νικήτρια τη βασίλισσα τις προηγούμενες δεκαετίες.

Παρεμπιπτόντως, ο Άντριου ενημέρωσε την Ελισάβετ για την πρόθεση του κι εκείνη σχολίασε «εμπιστεύομαι την κρίση σου».

Δείτε τα συγκλονιστικά 49 λεπτά της πραγματικής συνέντευξης:

Η Σαμ ΜακΚάλιστερ (την υποδύεται η Μπίλι Πάιπερ -Doctor Who, Penny Dreadful, Collateral) είχε ως στόχο να εξασφαλίσει συνέντευξη του πρίγκιπα, όταν όλοι προτιμούσαν να μη θυμούνται τη σχέση του με τον Αμερικανό εγκληματία.

Δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγά την ιστορία της. Δεν έβαλε τελεία ούτε όταν το BBC ανακοίνωσε εκατοντάδες απολύσεις.

Το πες, πες (προς το Μπάκιγχαμ αλλά και όποιον άλλον εμπλεκόταν στην υπόθεση) της γυναίκας με τα μαύρα ρούχα, τα «φλύαρα» παπούτσια, το έντονο μακιγιάζ και το Don’t Rain on My Parade για ringtone προς πάσα κατεύθυνση, έπιασε τόπο όταν ο Έπσταϊν συνελήφθη.

Τότε όσοι την ακύρωναν για την «εμμονή» της, την αναγνώρισαν ως άνθρωπο και ως δημοσιογράφο.

Η παρουσιάστρια του Newsnight και γνωστή ως superwoman των βρετανικών media, Έμιλι Μέιτλις (Τζίλιαν Άντερσον) ήταν εκείνη που κάθισε απέναντι από τον Άντριου (Ρούφους Σιούελ) και τον άκουσε να προσπαθεί να αποσυνδεθεί -χωρίς επιτυχία- από τον καταδικασμένο ως παιδόφιλο Έπσταϊν.

H Μέιτλις έκανε υποδειγματικά τη δουλειά της, δίνοντας στον συνεντευξιαζόμενο όλες τις ευκαιρίες που μπορούσε, ώστε να γίνει ειλικρινής. Δεν θα είχε όμως, τον Άντριου απέναντι της χωρίς την ΜακΚάλιστερ.

Ο Άντριου έδινε τη μια κακή απάντηση μετά την άλλη, στο βαθμό που οι παραγωγοί του BBC δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει.

Δεν έπεισε ούτε στο ελάχιστο με τις απαντήσεις που έδωσε για τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά μια ανήλικη. Επέμεινε πως δεν είχαν συναντηθεί, ενώ υπήρχαν αδιάψευστα στοιχεία περί του αντιθέτου.

Το 2022 η υπόθεση με τη νεαρή αυτή γυναίκα λύθηκε εξωδικαστικά -με τον πρίγκιπα να δίνει 14.000.000 ευρώ. Πολλά από όσα ανακάλυψε το Newsnight χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο εναντίον του. Η Ελισάβετ του ξήλωσε όλους τους τίτλους.

Το Scoop είναι μια βρετανική βιογραφική δραματική ταινία του 2024 σε σκηνοθεσία Φίλιπ Μάρτιν και με πρωταγωνιστές τους Τζίλιαν Άντερσον , Κίλι Χόους , Μπίλι Πάιπερ και Ρούφους Σιούελ . Πρόκειται για μια δραματική αφήγηση της διαδικασίας εξασφάλισης της τηλεοπτικής συνέντευξης του Πρίγκιπα Άντριου στο BBC το 2019 από την παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Έμιλυ Μαϊτλίς και την ομάδα παραγωγής στοπρόγραμμα ειδήσεων και επικαιρότητας του BBC Two Newsnight . Το σενάριο των Peter Moffat και Geoff Bussetil είναι προσαρμοσμένο από το βιβλίο του 2022 Scoops: Behind the Scenes of the Most Shocking Interviews του BBC από τον πρώηνσυντάκτη του Newsnight , Sam McAlister . Η ταινία κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου 2024 στο Netflix .

Όταν η Billy Piper συνάντησε την πραγματική Σαμ Μακάλιστερ

Σχετικά Άρθρα