Χρυσοχοΐδης: “Ατυχές περιστατικό με άστοχη διαχείριση” η γυναικοκτονία της Κυριακής…

 Χρυσοχοΐδης: “Ατυχές περιστατικό με άστοχη διαχείριση” η γυναικοκτονία της Κυριακής…

«Ατυχές περιστατικό με άστοχη διαχείριση» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και τις παραλείψεις της ΕΛΑΣ σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (8/4). Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «υπάρχει το περιστατικό και υπάρχουν και άλλα ατυχή περιστατικά, όχι μόνο αυτό. Άστοχη διαχείριση, όμως υπάρχουν 12.500 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2023 όπου η αστυνομία έσωσε τις γυναίκες».

«Πέφτει μία βαριά σκιά πάνω από την ελληνική κοινωνία και από εμένα προσωπικά. Πραγματικά δεν έχω ξεπεράσει ακόμα συναισθηματικά και ψυχικά, πέρα από το πολιτικό ζήτημα ένα τραγικό γεγονός, που είναι σαν να έφυγε ένα κορίτσι που ανήκει σε όλους μας. Αυτή είναι η διάσταση» σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων. Πρέπει ο αστυνομικός πρέπει να πει «κάθισε εδώ. Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια την ώρα που μια γυναίκα εισέρχεται στο τμήμα, όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως δεν χρειάζονται μηνύσεις».

Σχετικά Άρθρα