Θεωρίες συνωμοσίας σεισμού πριν την έκλειψη, η… τεξανή που αγνόησε τον καρκίνο για το φαινόμενο

 Θεωρίες συνωμοσίας σεισμού πριν την έκλειψη, η… τεξανή που αγνόησε τον καρκίνο για το φαινόμενο

Οργή Θεού; Μήνυμα εξ ουρανού; Ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε στην περιοχή τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και ο ισχυρότερος στο Νιου Τζέρσεϊ εδώ και περισσότερα από 240 χρόνια , σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Αλλά με τις αρχές να αναφέρουν ελάχιστες ζημιές και κανέναν τραυματισμό, οι άνθρωποι σύντομα επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους. Ο σπάνιος σεισμός ταρακούνησε τη Νέα Υόρκη, τρεις ημέρες πριν από μια έκλειψη Ηλίου, και αυτό ήταν αρκετό ώστε ορισμένοι Αμερικανοί να θεωρήσουν «κακό οιωνό» αυτήν τη συγκυρία.

«Ο Θεός στέλνει στην Αμερική ισχυρά σημάδια για να μας πει να μετανοήσουμε. Σεισμούς, εκλείψεις και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν. Προσεύχομαι η χώρα μας να τα καταλάβει», έγραψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας.

Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, ορισμένοι σημείωναν ότι το επίκεντρο του σεισμού των 4,8 βαθμών εντοπίστηκε όχι πολύ μακριά από λέσχη γκολφ που ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Η ομάδα MeidasTouch, επιτροπή πολιτικής δράσης εναντίον του Τραμπ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ έναν χάρτη του Νιου Τζέρσεϊ στον οποίο απεικονίζεται η φιγούρα του Τζο Μπάιντεν με λέιζερ στα μάτια.

Φυσικά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χλεύασαν τους προφήτες καταστροφών. «Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι Νεοϋορκέζοι θα έπρεπε να περιμένουν σμήνη ακρίδων», δήλωσε η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Λιούις, αναφερόμενη στις δέκα πληγές του Φαραώ.

Παθιασμένη με την έκλειψη ηλίου

Για τη Λετίσια Φερέρ πάντως το μόνο πράγμα που την ενδιοαφέρει είναι οι ηλιακές εκλείψεις. Είναι παθιασμένη με τις ηλιακές εκλείψεις. Η 63χρονη Τεξανή λέει πως έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο προκειμένου να θαυμάσει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998 μέχρι σήμερα.

Η ολική έκλειψη Ηλίου της Δευτέρας θα είναι η 21η που θα προσθέσει στο ενεργητικό της η Λετίσια Φερέρ, αλλά αυτήν τη φορά δεν έχει λόγο να μετακινηθεί. Το σπίτι της στην κομητεία του Ντάλας βρίσκεται στο μονοπάτι της έκλειψης, δηλαδή είναι σε μια από τις περιοχές όπου θα είναι ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο. Ωστόσο, σχεδιάζει να ταξιδέψει περίπου μια ώρα νοτιότερα για να απολαύσει λίγες ακόμη στιγμές στη σκιά της Σελήνης.

«Η ζωή μου μετριέται σε εκλείψεις», λέει η Φερέρ που παραδέχεται ότι είναι «εθισμένη» με την αίσθηση ότι γίνεται «ένα με το σύμπαν» για λίγες στιγμές. «Και φυσικά, ακολουθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη έκλειψη», συμπληρώνει.

Η παθιασμένη Τεξανή βάζει στην άκρη χρήματα για τα ταξίδια και παίρνει άδεια από την εργασία της για να παρατηρήσει ηλιακές εκλείψεις. «Βρέθηκα στην Ευρώπη για μία (έκλειψη). Έχω πάει στην Αφρική δύο φορές. Έχω πάει στην Αυστραλία τρεις φορές. Έχω πάει στην Ανταρκτική δύο φορές. Έχω πάει στην Ασία τρεις φορές, νομίζω συμπεριλαμβάνεται και η Ινδονησία. Α, και σε μερικούς ωκεανούς… Είχαμε βρεθεί στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού», αφηγείται η 63χρονη.

  • Το 2017, η Φερέρ διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, αλλά καθυστέρησε τη θεραπεία για να παρατηρήσει μια ηλιακή έκλειψη εκείνη τη χρονιά.
  • Το 2010, έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρώτου συζύγου της, είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική. «Είδα τα όνειρά του να πεθαίνουν μαζί του. Δεν πρόκειται να αφήσω τα όνειρά μου να πεθάνουν», λέει.
  • Έναν χρόνο αργότερα, γνώρισε τον νυν σύζυγό της σε ιστότοπο γνωριμιών, όπου στο προφίλ της ξεκαθάριζε ότι είχε βάλει σκοπό της ζωή της να δει κάθε ολική έκλειψη Ηλίου.

Φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει ηλιακή έκλειψη για 50ή φορά προτού κλείσει για πάντα τα μάτια της. Για να το πετύχει αυτό, η Λετίσια Φερέρ έχει υπολογίσει ότι πρέπει να φθάσει σε ηλικία 103 ετών.

Σχετικά Άρθρα