Μαρινάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Είπαμε αλήθειες, δεν εξαπατήσαμε τους πολίτες -Οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα

 Μαρινάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Είπαμε αλήθειες, δεν εξαπατήσαμε τους πολίτες -Οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα

Οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα αλλά είναι σταυροδρόμι για την συνέχιση της προόδου της χώρας, τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι οι αντίπαλοι της ΝΔ «θέλησαν να μας πείσουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά» και προσέθεσε ότι «η ΝΔ δεν εξαπάτησε τους πολίτες όπως άλλοι που έγιναν κυβέρνηση και από το 35% επέστρεψαν στο 17%».

Τόνισε ότι η ΝΔ είναι ο κόσμος της, εκείνοι που δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα αλλά μόνο έδιναν, και είναι περήφανοι για τις ιδέες τους, ενώ σημείωσε ότι «η παράταξη μας ξέρει να υποδέχεται νέα μέλη και ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες” προσθέτοντας ότι οι καινούργιοι που έρχονται, έρχονται με σεβασμό για τις κατακτήσεις της ΝΔ».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ακόμη, ότι η ΝΔ έχει ήθος και τόνισε με έμφαση ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εμείς είπαμε αλήθειες όταν άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν». Ακόμη, είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας στο ακέραιο το πρόγραμμά της, επαναλαμβάνοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι σταυροδρόμι για την συνέχιση της προόδου της ευημερίας, και κατέληξε λέγοντας ότι το έργο της κυβέρνησης έχει γερά θεμέλια.

Αναλυτικά η ομιλία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Μαρινάκη:

«Αγαπητά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, αγαπητή Γραμματέα, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κυρίες και κύριοι υπουργοί, βουλευτές, ΟΝΝΕΔίτισσες, ΟΝΝΕΔίτες, ΔΑΠίτισσες, ΔΑΠίτες, Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες, είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή να μιλώ ενώπιον σας σε αυτό το ιστορικό εμβληματικό συνέδριο.

Η πολιτική είναι στιγμές. Η ζωή είναι κρίσιμες καμπές και αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν πολλούς, εκατομμύρια πολίτες.

Μια τέτοια ήταν και η απόφαση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή να ιδρύσει την παράταξή μας τη Νέα Δημοκρατία πριν από 50 χρόνια. Γιατί άλλαξε πορεία στη χώρα. Άλλαξε πορεία στον τόπο και βέβαια διαπέρασε και τις ζωές όλων μας.

Όταν ιδρύθηκε εγώ ήμουν αγέννητος αλλά από τότε που γεννήθηκα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζω και εγώ ως ένα κομμάτι αυτής της πολύ μεγάλης παράταξης.

Οι πρώτες μου εικόνες από τη Νέα Δημοκρατία μικρός πολύ ακόμα, ήταν με μια σημαία στις εκλογές της δεκαετίας του ’90 στην Πάτρα.

Στη συνέχεια, στο σχολείο, έζησα από πρώτο χέρι ως ένα μέρος μιας σιωπηρής μειοψηφίας την πράσινη αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο. Και στο πανεπιστήμιο, επίσης, στα πολύ έντονα χρόνια, τότε, της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου είδα από κοντά τι σημαίνει υποκρισία της Αριστεράς.

Μεγάλωσα κι εγώ μαζί με πολλούς από εδώ μέσα μεγαλύτερους και μικρότερους και πάντοτε όταν τελείωνα τη δουλειά μου πήγαινα στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, έχοντας υπηρετήσει με μια σειρά από Προέδρους και είχα στη συνέχεια την τιμή να εκλεγώ Πρόεδρος της νεολαίας.

Επέλεξα λοιπόν σήμερα βλέποντας και το χθεσινό βίντεο και τις ομιλίες των Προέδρων, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι τον Πρόεδρό μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να μιλήσω μέσα από την καρδιά μου γι΄ αυτά τα οποία θεωρώ κι εγώ ως τα πιο σημαντικά για τη Νέα Δημοκρατία.

Το πρώτο και το κυριότερο είναι οι ιδέες της. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τα ρέστα τους για να μας περιορίσουν ιδεολογικά, δήθεν ως μία αποκλειστικά συντηρητική, πολλές φορές και αντιδραστική παράταξη.

Ήθελαν να μας πείσουν ότι αυτοί έχουν το μονοπώλιο στην πρόοδο, στη δημοκρατική ευαισθησία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ίδια η ιδρυτική μας διακήρυξη, αλλά και όσα κάναμε στη συνέχεια πράξη, τους διέψευσαν πανηγυρικά.

Διαβάζω ένα απόσπασμα που θεωρώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Αυτά τα λέγαμε το 1974.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, επειδή μιλάμε για ιδέες, άντεξε στο χρόνο. Γιατί άντεξε στο χρόνο; Γιατί έμεινε πιστή στις ιδέες της. Η Νέα Δημοκρατία δεν έγινε κόμμα εξουσίας για να βολέψει κάποιους στο Δημόσιο. Ούτε πήγε από το 3% στο 36% εξαπατώντας τους πολίτες, για να γυρίσει ξανά στο 17%.

Μέσα στα εύκολα χρόνια, μέσα στα δύσκολα χρόνια, με πολύ δύσκολες αποφάσεις, συνέχισε και παρέμεινε μια μεγάλη παράταξη, ένα κόμμα εξουσίας, γιατί πολύ απλά έμεινε πιστή στην ιδεολογική της ταυτότητα.

Το δεύτερο σημαντικό είναι οι άνθρωποι. Όλες και όλοι εσείς, όλες και όλοι εμείς, από όλη την Ελλάδα, από τη νεολαία και από το κόμμα.

Είναι εκείνοι που δεν έφυγαν ποτέ. Είναι εκείνοι που δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα, που μόνο έδιναν σε αυτήν την παράταξη.

Που ακόμα και στα πολύ δύσκολα χρόνια στα οποία κάποιοι από εμάς δεν είχαμε γεννηθεί, ακόμα δεν φοβήθηκαν. Προτίμησαν να είναι για κάποια λίγα χρόνια μια μειοψηφία, αλλά να είναι και περήφανοι για τις ιδέες τους.

Όταν ο Πρωθυπουργός μου έκανε την τεράστια τιμή να με προτείνει Γραμματέα του Κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να με εκλέξουν ομόφωνα, είχα αυτή τη ξεχωριστή δυνατότητα να γυρίσω μαζί με άξιους συνεργάτες πολλές και πολλοί είναι σήμερα εδώ, όλη την Ελλάδα και η Νεοδημοκράτισσα και ο Νεοδημοκράτης σε όλη την Ελλάδα να μου ανοίξουν το σπίτι τους, το γραφείο τους, τη δουλειά τους και την καρδιά τους όπως είπα την τελευταία ημέρα που ήμουν Γραμματέας.

Η παράταξη αυτή ξέρει να υποδέχεται και νέα μέλη και ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες, γιατί η παράταξη αυτή γνωρίζει ότι για να αντέξει στο χρόνο πρέπει να πολιτικά γενναιόδωρη.

Όμως, όσοι καινούριοι φίλοι έρχονται, έρχονται με σεβασμό σε όλες αυτές τις κατακτήσεις όλων αυτών των δεκαετιών. Ίσως είναι και η πιο τρανή δικαίωση για τις ιδέες μας.

Το τρίτο που ξεχωρίζω για τη Νέα Δημοκρατία, είναι το ήθος. Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες δεν είμαστε όλοι ίδιοι στο πολιτικό σύστημα και το Συνέδριο αυτό είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία μέσα από τις ομιλίες, την ιστορική αναδρομή, να το αποδείξουμε ακόμα και σε εκείνους οι οποίοι μας βλέπουν λίγο επιφυλακτικά.

Πρώτα απ’ όλα ξέρουμε τι θα πει συγγνώμη. Ξέρουμε τι θα πει ανάληψη ευθύνης. Αποδοχή ήττας. Εναλλαγές στην εξουσία. Σεβόμαστε τη συμφιλίωση και την κάνουμε πράξη πολλά χρόνια.

Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να καταστρέψουμε περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν εμποδίσαμε κανέναν συμπολίτη μας να πάει στη δουλειά του. Δεν εμποδίσαμε κανέναν μαθητή και κανέναν φοιτητή να πάει στο μάθημά του.

Δεν ζυγίσαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν επιλέξαμε νεκρούς «δικούς μας» και «δικούς τους», σεβόμαστε όλους το ίδιο.

Δεν κάναμε ποτέ καμπάνια ή προεκλογική εκστρατεία επάνω σε ένα τραγικό γεγονός. Δεν διχάσαμε στήνοντας δημοψηφίσματα μίσους, χωρίς καμία ουσία.

Δεν παίξαμε την τύχη της πατρίδας μας ποτέ στα ζάρια. Δεν στήσαμε ανύπαρκτα σκάνδαλα με μόνο στόχο να βάλουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή.

Ακόμα και όταν κάναμε λάθη γιατί η ιστορία έχει μέσα και λάθη, τα παραδεχόμασταν με σεβασμό και ακόμα και όταν συνέβαιναν τραγικά γεγονότα, σκύβαμε το κεφάλι.

Το τέταρτο είναι οι ευκαιρίες. Αυτή η παράταξη γεννά ευκαιρίες. Μέσα σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν από τα τραπεζάκια της ΔΑΠ. Άνθρωποι που ξεκίνησαν από μια τοπική και έφτασαν στο σημείο να εκπροσωπούν το νομό τους, στην τοπική Αυτοδιοίκηση, την περιφέρειά τους στη Βουλή, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έχω την τεράστια τιμή να εκπροσωπώ σήμερα την Κυβέρνηση μετά την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.

Αυτό ίσως είναι και ένα μήνυμα, αυτή η κινητικότητα που ξεκινάει από την ΟΝΝΕΔ, που ξεκινάει από τη ΔΑΠ αλλά και από ανθρώπους που μπορεί να μπήκαν μεγαλύτεροι στην παράταξη που πρέπει να την έχουμε οδηγό μας για τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένα μήνυμα για τα επόμενα χρόνια μετά τα πρώτα 50, να εμπιστευόμαστε νέους ανθρώπους που η νεότητά τους συνοδεύεται και από ουσία και να τους δίνουμε αληθινές ευκαιρίες. Το παράδειγμα το δίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πέμπτο είναι οι μεγάλες αποφάσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης και το αποδείξαμε συνεχώς, συνεχώς αυτά τα 50 χρόνια.

Βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη απέναντι σε αυτούς που έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Έξω η Ελλάδα από την Ευρώπη. Κάποιοι το λένε μέχρι και σήμερα.

Προειδοποιήσαμε πολλές δεκαετίες πριν συμβεί ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα θα παρακαλάει ικέτης για να μπει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είπαμε την αλήθεια όταν κάποιοι έλεγαν «λεφτά υπάρχουν». Και βέβαια τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια πρωτοφανών κρίσεων κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, την οικονομία, τους πολίτες, τις θέσεις εργασίας, το εθνικό σύστημα υγείας.

Και το τελευταίο που κρατάω, γιατί η Νέα Δημοκρατία όπως και εγώ την έζησα, είναι οι πολιτικές που εφάρμοσε και εφαρμόζει. Τέτοιες πολιτικές εφαρμόζει και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν θα σας κουράσω με κυβερνητικό απολογισμό, προσπαθούμε να τον κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα με σεβασμό στους πολίτες που μας ακούν.

Θα σας πω όμως ότι μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες πρωτοφανών εισαγόμενων κρίσεων αυξήσαμε το εισόδημα των πολιτών και συνεχίζουμε να το αυξάνουμε, οχυρώσαμε τη χώρα, την κάναμε πολύ πιο ισχυρή και εντός και εκτός συνόρων.

Δημιουργήσαμε περίπου 400.000 νέες θέσεις εργασίας με καλύτερες αποδοχές, προστατεύσαμε τα σύνορά μας.

Ναι, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας στο ακέραιο.

Τα 50 χρόνια, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας, τα 50 χρόνια της ελληνικής δημοκρατίας συμπίπτουν με μια πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία. Τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Τις θεωρώ ένα σταυροδρόμι για τη σταθερότητα και τη συνέχιση της προόδου και της ευημερίας στη χώρα.

Κατανοώ τις ανησυχίες πολλών από σας σε επιμέρους ζητήματα. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από κανένα πρόβλημα, πρώτος ο Πρωθυπουργός βγήκε μπροστά. Είναι λογικές οι αντιρρήσεις, ακόμα και με κάποιες πολιτικές, όταν όμως τις εξηγούμε σίγουρα μπορούμε να προχωράμε ενωμένοι.

Αλλά προς Θεού, οι εκλογές αυτές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα, όλα αυτά που καταφέραμε τα χτίσαμε μαζί, τα θεμέλια αυτά είναι γερά και ξέρετε πόσο δύσκολα χτίστηκαν. Ο μόνος λοιπόν τρόπος να διορθώσουμε και αυτά που μας ενοχλούν, είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε όσα έχουμε καταφέρει.

Το χάος ούτως ή άλλως, γιατί αυτή είναι η εναλλακτική -δεν υπάρχει κάποια άλλη, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας και δεν πρέπει να επιστρέψει.

Όλοι λοιπόν μαζί, όλες και όλοι ενωμένοι, πάμε για μια μεγάλη νίκη στις 9 Ιουνίου. Μία νίκη που θα στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά.

Και θα κλείσω όπως ξεκίνησα. Προσπάθησα μέσα σε λίγα λεπτά να πω τι είναι για μένα η Νέα Δημοκρατία. Ξέρετε είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί ήρθα στο πρώτο μου συνέδριο ως Δαπίτης, ως φοιτητής και σήμερα έρχομαι στο 15ο συνέδριο με την οικογένειά μου, με τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Γιατί; Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη οικογένεια.

Θέλω λοιπόν να κλείσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό για τις ευκαιρίες που μου έδωσε, σε όλες και όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε μαζί, από τα χρόνια της ΔΑΠ στη μακρινή Κομοτηνή, από τους φίλους που απέκτησα στην ΟΝΝΕΔ, από τους φίλους στο κόμμα, από τους φίλους και τις φίλες σε όλη την Ελλάδα. Από τους Βουλευτές, από τους Υπουργούς, από τους ανθρώπους που εργαστήκαμε μαζί γι΄ αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Φίλες και φίλοι η Νέα Δημοκρατία είναι οι αγώνες μας, είναι οι αγωνίες μας, είναι οι νίκες μας, είναι οι δύσκολες στιγμές μας, είναι οι άνθρωποι που έχουν φύγει από κοντά μας και μας κοιτάνε περήφανοι από ψηλά, είναι το μέλλον που δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Σχετικά Άρθρα