Δένδιας: “Είμαστε συνεχιστές του Κώστα Καραμανλή – Διευρυνόμαστε δε μεταλλασσόμαστε” -Μίλησε για “επανίδρυση του κράτους”

 Δένδιας: “Είμαστε συνεχιστές του Κώστα Καραμανλή – Διευρυνόμαστε δε μεταλλασσόμαστε” -Μίλησε για “επανίδρυση του κράτους”

«Αισθάνομαι ευλογημένος που έχω την δυνατότητα να σας απευθύνω το λόγο σε αυτό τον ιστορικό χώρο που συνδέεται με μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι το σπίτι μου, είναι τα σκαλιά της ζωής μου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, στο Ζάππειο. Όπως τόνισε η συμμετοχή του στη ΝΔ είναι «εκπλήρωση προσωπικής αλλά και εθνικής υποχρέωσης».

Δήλωσε δε ότι “είμαστε συνεχιστές της πολιτικής του μεσαίου χώρου, της εθνικής υπερηφάνειας, του Κώστα Καραμανλή. Και της πολιτικής ενάντια στο λαϊκισμό και τα άκρα του Αντώνη Σαμαρά”.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του κ. Δένδια στην “επανίδρυση του κράτους”, που αποτέλεσε ένα από τα βασικά πολιτικά συνθήματα του Κώστα Καραμανλή ως προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού.

Υποστήριξε ειδικότερα ότι πρέπει “Να επαναδιατυπώσουμε το μέγα πρόταγμα του Κώστα Καραμανλή, της επανίδρυσης του κράτους. Η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ”.

“Διευρυνόμαστε δε μεταλλασσόμαστε”

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε επίσης ότι: “Εμείς είμαστε το πραγματικά λαϊκό κόμμα, το αληθινά λαϊκό κόμμα. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης, όσο και εάν προσπαθούν να μας συνδέσουν με τους λίγους, με το κεφάλαιο. Εμείς είμαστε το κόμμα των πολλών, διαφυλάττουμε το φιλολαϊκό μας χαρακτήρα”.

Δήλωσε επιπλέον ότι: “Οι εκλογικές νίκες του μέλλοντος θα επιτευχθούν με βάση τις αρχές μας. Διευρυνόμαστε δε μεταλλασσόμαστε. Γιατί το μπλε μένει πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει. Είμαστε το κόμμα που προτάσσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες χωρίς κομματικές ταμπέλες”.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: “Είμαστε το κόμμα της μετριοπάθειας, της ευπρέπειας, της αλήθειας, των επιχειρημάτων, κάθετα απέναντι στο λαϊκισμό και κάθε φανατισμό, απέναντι στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής. Είμαστε το κόμμα των μεταρρυθμίσεων”.

“Είμαι πολύ περήφανος”

«Είμαστε η παράταξη που την δικαίωσαν οι ιστορικές της επιλογές. Η παράταξη που στάθηκε στην πλευρά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της διεθνούς νομιμότητας. Η παράταξη που με συνέπεια υπηρετεί μία φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δε διχάζει αλλά ενώνει του Έλληνες. Μια Ελλάδα λουσμένη μετά τις εκλογές του 2023 στο μπλε της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Εμείς η ΝΔ δεν είμαστε μηχανισμός νομής εξουσίας, ασκούμε εξουσία κατά εντολή του ελληνικού λαού στο όνομα αρχών και αξιών . Αυτή είναι η ισχυρή μας νομιμοποίηση.

«Μετά από 50 χρόνια οι αρχές μας είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Είμαι πολύ περήφανος. Για πρώτη φορά μετά το 1947 η Ελλάδα μεγάλωσε. Η επικράτεια της πατρίδας μεγάλωσε με τις ιστορικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η πατρίδα μας έγινε πιο ασφαλής με συμφωνίες για στρατηγική και αμυντικά συνεργασία με ΗΠΑ και Γαλλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καταστήσαμε σαφέστατες τις κόκκινες γραμμές μας απέναντι στις προκλήσεις. Υπερασπιστήκαμε με επιτυχία τα εθνικά συμφέροντα. Είπαμε πάντα τα πράγματα με το όνομα τους μέσα στη χώρα αλλά θυμάστε και έξω από την χώρα

Γιατί εμείς έχουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης. Είμαστε πρωτοπόροι σε προσπάθεια δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της ΕΕ. Απόδειξη η διοίκηση της επιχείρησης Ασπίδες».

Σχετικά Άρθρα