Χατζηδάκης: Στις ευρωεκλογές να μην σταλεί λάθος μήνυμα – Η Ελλάδα δεν γυρίζει σε μια εποχή παρακμής και αστάθειας

 Χατζηδάκης: Στις ευρωεκλογές να μην σταλεί λάθος μήνυμα – Η Ελλάδα δεν γυρίζει σε μια εποχή παρακμής και αστάθειας

«Το πρώτο μήνυμα που πρέπει να σταλεί στις ευρωεκλογές είναι ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε μία εποχή παρακμής και αστάθειας, αλλά θα συνεχίσει μπροστά με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε στην ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε, στις εκλογές αυτές δεν θα κριθεί από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά θα κριθεί το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, «αν θα προχωρήσουμε μπροστά με ταχύτητα ή εάν δίπλα σε μία άκρως προβληματική αντιπολίτευση, προσθέσουμε και μία κυβέρνηση με έστω μικρά τραύματα».

Ο κ. Χατζηδάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε ψηφοφόρους που προτίθενται να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ξέρω ότι αρκετοί συμπολίτες μας θεωρούν τις ευρωεκλογές ευκαιρία να στείλουν μήνυμα, να χτυπήσουν «καμπανάκι» στην κυβέρνηση.

«Τους καταλαβαίνω απολύτως , αλλά τους διαβεβαιώνω ότι δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για να καταλάβουμε τα όποια λάθη μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε αλαζόνες, δεν πιστεύουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, ξέρουμε ότι υπήρξαν και αστοχίες και είμαστε εδώ για να τις διορθώνουμε κάθε μέρα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας δεν πρέπει να σταλεί το λάθος μήνυμα και αντί για «καμπανάκι» στην κυβέρνηση να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει ξανά σε φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης, να μπούμε ξανά σε περιπέτειες, ενισχύοντας κόμματα που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα κάνει την πιο ακραία, την πιο λαϊκίστικη, την πιο δημαγωγική, την πιο ανεύθυνη και την πιο τοξική αντιπολίτευση».

Σημείωσε δε ότι αυτό θα ήταν «μία πολιτική, αλλά και οικονομική οπισθοδρόμηση».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας πρόβαλε μάλιστα τον κίνδυνο περιορισμού του επενδυτικού ενδιαφέροντος εάν υπάρξει «ένα πολιτικό μωσαϊκό μετά τις ευρωεκλογές» υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν μας εγγυάται ότι οι επενδυτές από το εξωτερικό θα συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

«Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι οι επενδυτές θα κάνουν ουρά εάν ενισχυθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κωμικοτραγικές θέσεις του αρχηγού του ή ότι η γεωπολιτική μας θέση θα αναβαθμιστεί εάν στηριχθεί το κόμμα του οποίου ο αρχηγός ανακάλυψε τις επιστολές του Ιησού Χριστού», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα, το κόμμα των πολλών, που με την οικονομική μας πολιτική μπορούμε να ασκούμε μία ουσιαστική κοινωνική πολιτική.

Υπάρχουν προβλήματα, υπήρξαν αστοχίες, ο συνολικός όμως απολογισμός των τελευταίων 5 ετών είναι παραπάνω από θετικός, η Ελλάδα έκανε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο θεωρείται σήμερα διεθνές success story».

Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος ότι τα προσεχή τρία χρόνια θα πάμε ακόμη καλύτερα, με δύο προϋποθέσεις: Πρώτον η χώρα να συνεχίσει να έχει το σωστό μείγμα πολιτικής, φιλικό στις επενδύσεις και την ανάπτυξη και με φροντίδα για τους πιο αδύναμους σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής και δεύτερον να υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

Σχετικά Άρθρα