Τουρκία: Φιλόζωη βγάζει βόλτα ανάπηρους σκύλους με αυτοσχέδιο τρενάκι (βίντεο)

 Τουρκία: Φιλόζωη βγάζει βόλτα ανάπηρους σκύλους με αυτοσχέδιο τρενάκι (βίντεο)

Μια φιλόζωη στην Τουρκία, αντλώντας έμπνευση από τον παράλυτο πατέρα της, έφτιαξε ένα τρενάκι από πλαστικά βαρέλια για να βγάζει καθημερινά βόλτα σκυλιά με αναπηρία, σε ένα καταφύγιο ζώων έξω από την Άγκυρα.

Η Μπουκέτ Οζγκουνλού, πρόεδρος της Ένωσης Τετράποδων που Κρατιούνται στη Ζωή, έδεσε αυτοσχέδια βαγόνια σκύλων σε ένα όχημα παντός εδάφους για να κάνει βόλτα τα ζώα. Πιστεύει ότι, όπως και οι άνθρωποι, οι σκύλοι χρειάζονται μια «αλλαγή σκηνικού» και, αν δεν μπορούν να περπατήσουν, θα τους βοηθήσει μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

«Έτσι προέκυψε η ιδέα για το τρένο: ο πατέρας μου είναι επίσης παράλυτος και ανάπηρος. Νιώσαμε την ανάγκη να τον βγάλουμε βόλτα (με το αυτοκίνητο) για να τον βοηθήσουμε να περπατήσει», εξήγησε η Οζγκουνλού. «Τότε, είπα ότι τα παιδιά μας (τα σκυλιά) δεν βλέπουν τίποτα, μάλλον θα θέλουν και αυτά μια βόλτα γιατί αυτά που είναι ανάπηρα έχουν μεγαλύτερο (ψυχικό) τραύμα, τα συναισθήματά τους είναι διαφορετικής έντασης», πρόσθεσε.

Το καταφύγιο φιλοξενεί 560 σκυλιά που διασώθηκαν από τους δρόμους και τα 300 από αυτά είχαν σωματικά τραύματα.

«Μπορώ να πω ότι τα σώσαμε όλα από την αγκαλιά του θανάτου», είπε η Οζγουνλού.

Μαζί με άλλους εργαζόμενους στο καταφύγιο, η γυναίκα έβαψε τα πλαστικά βαρελάκια σε έντονα χρώματα και θα προσθέσει έναν μουσαμά ώστε τα σκυλιά να έχουν σκιά όταν θα απολαμβάνουν τη βόλτα τους στα βαγόνια της «πρώτης θέσης».

Σχετικά Άρθρα