Σουηδία: Σομαλός στραγγάλισε την έγκυο σύντροφό του επειδή ντρεπόταν που δεν ήταν μουσουλμάνα

 Σουηδία: Σομαλός στραγγάλισε την έγκυο σύντροφό του επειδή ντρεπόταν που δεν ήταν μουσουλμάνα

Μια γυναίκα επτά μηνών έγκυος δολοφονήθηκε από τον Σομαλό φίλο της για λόγους τιμής, σύμφωνα με την αστυνομία στη Σουηδία. Η Saga Forsgren Elneborg, 20 ετών, βρέθηκε στραγγαλισμένη με κορδόνι λάμπας στο σπίτι στην πόλη Örebro – η οποία απέχει δύο ώρες από την πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο φίλος της, Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, 22 ετών, πρόσφυγας από τη Σομαλία, τη σκότωσε τον Απρίλιο του περασμένου έτους καθώς θεωρούσε ντροπή να τη συστήσει στη μουσουλμανική του οικογένεια ως μέλλουσα μητέρα του παιδιού του.

Η αστυνομία δημοσίευσε μια έκθεση σύλληψης 1.000 σελίδων που περιείχε φωτογραφίες από το νήμα και τη σκηνή του εγκλήματος στην κρεβατοκάμαρα – όπου το σώμα της Saga βρέθηκε δίπλα στο κρεβάτι της, φέρεται να είναι θαμμένο κάτω από μια μαρμάρινη επιφάνεια τραπεζιού.

Πράγματι, οι εισαγγελείς δέχθηκαν ότι μεγάλωσε σε ένα νοικοκυριό που πίστευε ότι το να βγαίνει με μια «λευκή» γυναίκα «δεν είναι εντάξει» και ότι «πρέπει να βγαίνει με μια γυναίκα της ίδιας κουλτούρας» – και απέκρυψε τη δίχρονη σχέση από τη μητέρα του γιατί θα να μην το αποδεχτεί.

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η οικογένεια του Σομαλού εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στη δολοφονία της 20χρονης Σουηδής ερωμένης του, επισημαίνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα