Εικόνες που σοκάρουν στην Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για τη συμπλοκή ανηλίκων με μαχαιρώματα στην κεντρική πλατεία (vid)

 Εικόνες που σοκάρουν στην Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για τη συμπλοκή ανηλίκων με μαχαιρώματα στην κεντρική πλατεία (vid)

Εικόνες σοκ από την Κέρκυρα σε καβγά ανηλίκων που οδήγησε σε μαχαιρώματα σε κεντρική πλατεία της πόλης. Το σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (03.04.2024) στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας και κατέληξε στο μαχαίρωμα τριών ατόμων (οι δύο ανήλικοι) από άλλο ανήλικο.

  • Από το βίντεο, αποδεικνύεται ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ πολλών νεαρών και παιδιών, ανδρών και γυναικών, με ξύλο, σπρωξίματα, φωνές και εμπλοκή τουλάχιστον 10 – 15 νεαρών!

Στο βίντεο του corfupress.gr διακρίνεται καθαρά μεταξύ άλλων επικίνδυνο σπρώξιμο και πτώση από σκαλί ύψους ενός παιδιού, άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών γυναικών, χειροδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και τους μαχαιρωμένους έφηβους να περιμένουν την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Στα επεισόδια συμμετέχουν πολύ περισσότεροι από τον ανήλικο δράστη του μαχαιρώματος και τους δύο έφηβους που δέχθηκαν τα χτυπήματα, καθώς και το ότι την ώρα εκείνη η πλατεία Σαρόκου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως παιδιά.

Συμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε ερωτικά κίνητρα αποδίδεται καβγάς ενώ 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία.

Τόσο ο 17χρονος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο αλλά, εκτός ενός 49χρονου που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά όταν απλά πήγε να χωρίσει τα παιδιά από τη συμπλοκή που πήρε εξιτήριο όταν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παραμένουν στο Νοσοκομείο.

Σήμερα θα κριθεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο. Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής η δικογραφία σχηματίζεται καθώς η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να σχηματιστούν οι κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση οπότε και θα αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα