“Είδα τον θάνατο με τα ματια μου” – Η πιθανή αιτία για το χειρουργείο σε γυναίκα χωρίς ολική αναισθησία

 “Είδα τον θάνατο με τα ματια μου” – Η πιθανή αιτία για το χειρουργείο σε γυναίκα χωρίς ολική αναισθησία

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ασθενή και τους συγγενείς της, στο νοσοκομείο διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Οι υποψίες, όμως, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στρέφονται στο μηχάνημα αναισθησίας εξαιτίας του οποίου πιθανόν να έμεινε ανολοκλήρωτο το ένα στάδιο της αναισθησίας, αυτό της απώλειας συνείδησης.

Η γυναίκα χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας για κήλη στη σπονδυλική στήλη, χωρίς να βρίσκεται σε πλήρη αναισθησία

Η γυναίκα μπήκε για νευροχειρουργική επέμβαση την περασμένη Δευτέρα. Ενώ πραγματοποιήθηκε ή πρώτη φάση της αναισθησίας και της χορηγήθηκαν ενδοφλέβια φάρμακα, οι γιατροί προχώρησαν κανονικά στο χειρουργείο, με την ίδια, ωστόσο, να αντιλαμβάνεται όλη τη διαδικασία και να ακούει τις κινήσεις των γιατρών, με βάση όσα κατήγγειλε.

  • «Χειρουργήθηκα στη σπονδυλική στήλη χωρίς ολική αναισθησία. Είναι αυτό που λέμε ‘είδα τον θάνατό μου με τα μάτια μου’. Δεν ήταν τόσος ο πόνος, όσο αισθανόμουν ότι θα πάθω ανακοπή. Είναι αυτό που λέμε ‘είχα Άγιο’. Δεν μπορούσα ούτε να αντιδράσω, πνιγόμουν με αυτό που είχα μέσα μου γιατί δεν ήμουν κοιμισμένη, για να μην μπορώ να το αισθάνομαι», περιέγραψε η ασθενής σε δηλώσεις της Mega.

Μια αστοχία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, δηλαδή του μηχανήματος αναισθησίας και της ικανότητάς του για να δώσει τα πτητικά αναισθητικά που προκαλούν απώλεια συνείδησης, εξετάζεται ως μια πιθανή αιτία για την περίπτωση της γυναίκας στην Κέρκυρα. Την ακριβή αιτία πίσω από το σπάνιο αυτό περιστατικό θα δώσει η έρευνα που πραγματοποιεί το νοσοκομείο.

«Όλο το χειρουργείο το άκουσα και το αισθάνθηκα. Μετά ήμουν εντελώς ξύπνια, άκουσα το ράψιμό μου, άκουσα τη ρίζα μου να την ψάχνουνε. Άκουσα τα πάντα», περιέγραψε στις δηλώσεις της η ασθενής, το χειρουργείο της οποίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. «Ήρθαν οι γιατροί, μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, παραδεχτήκαν το λάθος τους, παραδεχτήκαν τα πάντα όλα», ανέφερε με τη σειρά της η αδερφή της ασθενούς, που πρώτη κατήγγειλε το περιστατικό με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα