Μηταράκης για Αγίους Αναργύρους: “Αν πυροβολούσε ο αστυνομικός πιθανότατα θα διαμαρτυρόταν η αντιπολίτευση” (vid)

 Μηταράκης για Αγίους Αναργύρους: “Αν πυροβολούσε ο αστυνομικός πιθανότατα θα διαμαρτυρόταν η αντιπολίτευση” (vid)

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου ένας 39χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε μια 28χρονη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

«Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Και είναι τραγικό ότι μια γυναίκα έχασε την ζωή της σε αστυνομικό τμήμα. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ, για να δούμε αν έχουν γίνει λάθη στο πρωτόκολλο εμπλοκής. Νομίζω ότι είναι και μια αφορμή όλη αυτή η συζήτηση να ξαναδούμε δυο πράγματα. Και τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων τις διαδικασίες, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Και δεύτερον τον κανόνα εμπλοκής για την χρήση όπλων», είπε αρχικά.

«Φανταστείτε χτες ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή. Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα