Η διπλή στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών

 Η διπλή στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών

Εξήντα ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές και όλα δείχνουν πως στο πολιτικό σκηνικό κινείται σε ακραία πόλωση. Στη ΝΔ γνωρίζουν πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιχειρήσουν καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών, να συντηρήσουν ψηλά στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΝΔ θα κινηθεί με διπλή στρατηγική. Από την μια μεριά θα επιχειρήσει να θέσει στο δημόσιο διάλογο την θετική ατζέντα και τα διλήμματα της Ευρωκάλπης ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει καμία αιχμή αναπάντητη.

Στο δρόμο των Ευρωεκλογών η ΝΔ θα κινηθεί με την ίδια στρατηγική που ακολούθησε στις εθνικές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές, με στοχευμένες περιοδείες του πρωθυπουργού σε όλη την Ελλάδα και κλιμακίων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών. 

Εξ αρχής, η ΝΔ έχει αποφασίσει να προσδώσει εθνικά χαρακτηριστικά στις Ευρωεκλογές για να «ξορκίσει» την αποχή. Το μήνυμα που θα εκπέμπουν τα κυβερνητικά στελέχη στις περιοδείες τους ανά την Επικράτεια είναι πως «στις εκλογές του Ιουνίου θα κριθεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά ή θα μπεί σε περιπέτειες».

Στο επίκεντρο θα τεθεί η καθημερινότητα των πολιτών, η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του  στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η δική μας προσοχή είναι στραμμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» κι αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού. 

  • «Βήμα -βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας, και πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας».

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι « κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης «επενδύουν» στην τοξικότητα επειδή δεν έχουν σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Επειδή δεν έχουν να προτάξουν μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο την κρισιμότητα της ευρωκάλπης για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας για την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων αλλά και την αδυναμία της αντιπολίτευσης να παράξει ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση.  

Σχετικά Άρθρα