Τέμπη: Δύο αγωγές κατά Βελόπουλου από κατηγορούμενο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ

 Τέμπη: Δύο αγωγές κατά Βελόπουλου από κατηγορούμενο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, Κυριάκου Βελόπουλου για τους κατηγορούμενους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ για τη Σύμβαση 717, έφεραν αγωγές εναντίον του. Κατηγορούμενη υπάλληλος που έχει απολογηθεί ήδη από την κατηγορούμενη υπάλληλο με τα αρχικά Λ.Τ, με τις οποίες ζητείται το ποσό των 330.000 ευρώ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητα και προσβολή προσωπικότητας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Θρασύβουλο Κονταξή:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν -o καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).

Στα πλαίσια αυτά, o κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις.

Ο κ. Κονταξής διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει πληρωθεί καμία εγγύηση καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα ενώ θα προχωρήσει σε αίτημα προκειμένου το ποσό των 600.000 ευρώ να «εξαφανιστεί» και να επιβληθούν μόνο περιοριστικοί όροι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κανείς από τους κατηγορούμενους που έχει απολογηθεί για τη Σύμβαση 717 ,δεν έχει καταβάλλει το ποσό της εγγύησης.

Σχετικά Άρθρα