Μητσοτάκης: Αντεπίθεση για Μαρέβα και δημιουργία θετικής ατζέντας με τα διλήμματα των Ευρωεκλογών

 Μητσοτάκης: Αντεπίθεση για Μαρέβα και δημιουργία θετικής ατζέντας με τα διλήμματα των Ευρωεκλογών

«Βγαίνει μπροστά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκλογική μάχη των Ευρωεκλογών επιχειρώντας φυγή απο την τοξικότητα και στροφή σε θετική ατζέντα. Η αίσθηση που υπάρχει στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κινηθούν σε ρυθμούς ακραίας πόλωσης κατά την προεκλογική περίοδο. Διότι όπως λένε κυβερνητικές πηγές «διακυβεύονται πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες του Ιουνίου» εννοώνοντας τη δεύτερη θέση.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστίας» με το υποτιθέμενο γραπτό μήνυμα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόβσκι προς τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτας κατά της Μ. Γκραμπόβσκι έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ζήτησε χθες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσει ο βούρκος με τη στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών μετά τη διάψευση από όλες τις πλευρές του δημοσιεύματος της «Εστίας» για SMS που έστειλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός «σήκωσε το γάντι» απέναντι στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα που με ανάρτηση της είχε στοχοποοήσει την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δηλώνοντας πως θα πάει στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγο του. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά».

Γαλάζια στελέχη σχολιάζοντας χθες την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε η Έλενα Ακρίτα κατά της Μαρέβας Γκραμπόβσκι, τόνιζαν πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στα άκρα την πόλωση γιατί δεν έχει να προβάλλει επιχειρήματα και θέσεις στον πολιτικό διάλογο. «Καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και στοχοποιούν πρόσωπα κατά την γνωστή τακτική τους που έκαναν και παλαιότερα» σχολίαζαν στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να συντηρήσουν ψηλά στο δημόσιο διάλογο την τραγωδία των Τεμπών, ενώ από την κυβέρνηση επαναλαμβάνουν πως όλα θα κριθούν από την δικαιοσύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα κυβερνητικά στελέχη θα συνεχίσουν τη διμέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο και κάνουν επικοινωνιακά τεχνάσματα χωρίς να λαμβάνουν θεσμικές πρωτοβουλίες. Κυβερνητικές πηγές απαντώντας στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή έκαναν λόγο για «ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει την θεσμική διαδικασία για την κατάθεση του στην Βουλή.

Βασική επιδίωξη της ΝΔ είναι η πολιτική αντιπαράθεση κατά την προεκλογική περίοδο να μην είναι μονοθεματική και να μην περιλαμβάνει μόνο το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Στόχος είναι να γίνει μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και ο δημόσιος διάλογος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να περιλαμβάνει και προγραμματικές δεσμεύσεις.

Σχετικά Άρθρα