Άγιοι Ανάργυροι/Γυναικοκτονία:ΕΔΕ και νέα ερωτήματα για την Αστυνομία-Η ανακοίνωση και συγκλονιστικές μαρτυρίες, ξεσπά ο πατέρας

 Άγιοι Ανάργυροι/Γυναικοκτονία:ΕΔΕ και νέα ερωτήματα για την Αστυνομία-Η ανακοίνωση και συγκλονιστικές μαρτυρίες, ξεσπά ο πατέρας

H 28χρονη το 2020 είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα καταγγέλοντας βιασμό και ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της ο οποίος 4 χρόνια αργότερα τη δολοφόνησε έξω από το αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Δευτέρας. Οι λεπτομέρειες της γυναικοκτονίας σοκάρουν ενώ τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη στάση της Αστυνομίας είναι πολλά. Ο άνθρωπος που τη συνόδευσε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στη δολοφονία.

Η νέα γυναικοκτονία, που έχει παγώσει για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία, έγινε γύρω στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας (1/4) μπροστά σχεδόν στο φυλάκιο του ΑΤ Αγ. Αναργύρων, όπως δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά, που μετέδωσε το OPEN.

Σύμφωνα, όμως, με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα αστυνομικός, ενημέρωσε την 28χρονη και τον φίλο της ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό και γι’ αυτό τους πρότεινε να καλέσουν το 100. Η ίδια αστυνομικός φέρεται να έχει πει ότι η 28χρονη της απάντησε ότι θα καλέσει η ίδια με τον φίλο της το 100 φεύγοντας από το ΑΤ.

Όταν, όμως, η 28χρονη βγήκε από το αστυνομικό τμήμα και ενώ κατά πληροφορίες είχε καλέσει το 100, δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τον πρώην σύντροφό της με την τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης να έχει ακούσει ό,τι συνέβη έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Ο άντρας προσέγγισε την κοπέλα με μηχανάκι και τότε εκείνη άρχισε να τρέχει προς το τμήμα -πίσω δηλαδή σε ασφαλές σημείο- για να σωθεί. Ο 39χρονος την κυνήγησε και δυστυχώς την πρόλαβε και τη σκότωσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία:

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας: Απανωτές μαχαιριές

«Κατέβαινα από το λεωφορείο την ώρα που σχόλαγα. Και ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει “δέχομαι απειλές για τη ζωή μου”. Και πάει και τρέχει με το μηχανάκι και την καρφώνει στην πλάτη. Απανωτές μαχαιριές» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως λέει «την κυνηγούσε 100 μέτρα (σ.σ. ο 39χρονος). Η αστυνομικός δεν βγήκε απο το φυλάκιο» αναφέροντας πως η κοπέλα φώναζε για βοήθεια αλλά κανείς δεν έτρεξε να τη σώσει.

«Η κοπέλα φώναζε ότι δέχεται απειλές. “Με κυνηγάει να με σκοτώσει”. Ήταν με ενα φίλο της. Δεν τον είδα, είδα τον άλλον με το μηχανάκι που κρατούσε μαχαίρι και φώναζε “θα σε σκοτώσω”».

Μιλώντας στο STAR, ο πατέρας της 28χρονης έκανε λόγο για έναν «άγγελο» που «τάιζε» τον σύντροφό της, αποκαλώντας τον «απόβρασμα».

«Η κόρη μου τα είχε με αυτό το απόβρασμα, τον τεμπέλη. Τον τάιζε. Δεν μου το είχε πει ποτέ η κόρη μου πως την χτυπούσε γιατί θα πήγαινα να τον δείρω. Η μάνα της μου το είχε πει εμπιστευτικά. Σκεφτόταν να δουλέψει σε νηπιαγωγείο. Είχε σπουδάσει παιδαγωγικά. Το παιδί μου ήταν άγγελος. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Δεν ξέρω γιατί δεν μου τα είπε όλα αυτά το κορίτσι μου. Ανέβαζαν μαζί διάφορα για να μην καταλάβω κάτι», ανέφερε ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής στο STAR.

«Πολλά συγγνώμη», ζήτησε ο πατέρας του 39χρονου δράστη της δολοφονίας της 28χρονης έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

«Δεν ξέρω τίποτα», πρόσθεσε μιλώντας στο Star.

Καλλιακμάνης: «Δεν την αφήνεις να φύγει από το Α.Τ.»

«Πήγε με το μαχαίρι και την έσφαξε», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής για το καρτέρι θανάτου στους Αγίους Αναργύρους όπου 39χρονος σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύντροφό του.

ΕΔΕ έχει ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν παραλείψεις από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αναργύρων. Σύμφωνα με το OPEN, η κοπέλα την ώρα που έφυγε από το τμήμα κάλεσε το 100 φωνάζοντας και εκείνη την ώρα που δέχτηκε την επίθεση.

Ο κ. Καλλιακμάνης άφησε αιχμές για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, κι όπως είπε «η διαδικασία γίνεται αυτεπαγγέλτως από την στιγμή που γίνεται η καταγγελία, αλλά αν δεν έχει ανθρώπους. Για αυτό λέμε να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο».

Σύμφωνα με το MEGA εκείνη την ώρα ήταν στο Α.Τ. μόνο ένας αξιωματικός και μια κοπέλα αστυνομικός στο φυλάκιο. «Ένας αξιωματικός και ένας φρουρός, αυτό είναι», είπε για τα βράδια ο κ. Καλλικαμάνης. «Πολλά αστυνομικά τμήματα κλείνουν την νύχτα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει περιπολικό; Θα πρέπει να ανταπεξέλθει η αστυνομία αμέσως, όχι να λέει δεν έχω κόσμο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σχετικά Άρθρα