Συναγερμός στη Ρωσία: Συνελήφθησαν τρία άτομα που ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση

 Συναγερμός στη Ρωσία: Συνελήφθησαν τρία άτομα που ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τρεις «πολίτες χώρας της κεντρικής Ασίας» που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στη νότια Ρωσία, μια εβδομάδα μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 144 άνθρωποι. Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι «έθεσε τέλος στις τρομοκρατικές δραστηριότητες τριών πολιτών χώρας της κεντρικής Ασίας που σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια πυροδοτώντας μηχανισμό σε δημόσιο χώρο στην περιφέρεια της Σταυρούπολης».

Η ρωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετέδωσε εικόνες στις οποίες διακρίνονται άνδρες πεσμένοι στο έδαφος και από πάνω τους βρίσκονται πράκτορες της FSB ανάμεσα σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και χημικές ουσίες βρέθηκαν στην κατοικία των υπόπτων.

Η ανακοίνωση εκδίδεται μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Crocus City Hall στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 360, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές βεβαιώνουν ότι βλέπουν σε αυτή ένα ουκρανικό αποτύπωμα.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν μετά τη σφαγή αυτή, ανάμεσά τους οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι κατάγονται από το Τατζικιστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας όπου το Ισλαμικό Κράτος αναπτύσσει δράση.

Η FSB ανακοινώνει τακτικά εδώ και χρόνια ότι αποτρέπει επιθέσεις στη Ρωσία και γενικότερα λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για αυτές τις υποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα