Τασούλας σε Κωνσταντοπούλου: “Σας έχουμε καλομάθει -Δεν θα μας πείτε τί θα κάνουμε”

 Τασούλας σε Κωνσταντοπούλου: “Σας έχουμε καλομάθει -Δεν θα μας πείτε τί θα κάνουμε”

«Σας έχουμε καλομάθει, σας κάνουμε όλα τα χατίρια και νομίζετε θα μας λέτε τι να κάνουμε» ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, όταν η κα Κωνσταντοπούλου, ενώ ανέβαινε στο βήμα ο Σωκράτης Φάμελλος, παρενέβη και φωνασκώντας από το έδρανο της ζήτησε να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Βουλής τις παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης, κάτι που δεν είθισται σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Προηγουμένως ο κ. Τασούλας – προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις σε αυτή τη φάση της διαδικασίας που μιλούν πολιτικοί αρχηγοί – είχε ενημερώσει την Ολομέλεια ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης, που προηγήθηκε στο βήμα είχε κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

«Δεν το δέχθηκα και γιατί παραδοσιακά σε αυτή τη φάση της συνεδριάσεως ομιλούν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί, με την αντίστροφη σειρά της εκλογικής δύναμης αλλά και γιατί έκρινα ότι δεν συντρέχει αυτός ο λόγος», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Κάλεσε αμέσως μετά στο βήμα τον κ. Φάμελλο αλλά η κα Κωνσταντοπούλου… δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και φώναξε από το έδρανο της: «παραιτήθηκαν δύο υπουργοί δεν θα το ανακοινώσετε στη Βουλή;».

«“Σας έχουμε καλομάθει, σας κάνουμε όλα τα χατίρια και νομίζετε θα μας λέτε τι να κάνουμε. Παρακαλώ, ησυχία, ησυχία, ησυχία! Ελάτε, ελάτε, εντάξει. Καλόμαθε», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής επαναφέροντας την κυρία Κωνσταντοπούλου στην τάξη.

Σχετικά Άρθρα