Γιατί απουσίαζαν οι βουλευτές ΚΚΕ και Νέας Αριστεράς από την ομιλία Κωνσταντοπούλου

 Γιατί απουσίαζαν οι βουλευτές ΚΚΕ και Νέας Αριστεράς από την ομιλία Κωνσταντοπούλου

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να απευθύνει την ομιλία της, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι κοινοβουλευτικοί γείτονες της, δηλαδή οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς, απουσίαζαν και δεν βρίσκονταν εντός της Ολομέλειας, μια κίνηση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως σιωπηλή διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία των βουλευτών του ΚΚΕ είχε διπλό λόγο. Από τη μια, βουλευτές θέλησαν να εκφράσουν την δυσφορία τους για τις συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας αφού, όπως λένε, δεν σέβεται τους συναδέλφους της εντός της Βουλής καθώς διακόπτει και φωνάζει. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ- συγκυριακά- ήταν στη διαδήλωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που ταυτόχρονα πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.

Από την άλλη, και η απουσία των βουλευτών της Νέας Αριστεράς δεν ήταν τυχαία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε δυσαρέσκεια «για όσα εκφυλιστικά», όπως λένε, «εξελίσσονται με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου». Παράλληλα υποστηρίζουν, ότι ο λόγος που καθυστέρησε ο Αλέξης Χαρίτσης την ομιλία του οφείλεται στο ότι κλήθηκε εσπευσμένα να πάρει τον λόγο γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είχε πάει στην σειρά της να μιλήσει.

Σχετικά Άρθρα