Στυλιανίδης: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

 Στυλιανίδης: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Στην ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε λιμενικές υποδομές με στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης σε σεμινάριο εξειδίκευσης που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο κ.Στυλιανίδης επισημαίνοντας ότι απαιτούνται επαρκείς και σύγχρονες λιμενικές υποδομές για το σκοπό αυτό αλλά και τη διαφύλαξη της εδαφικής, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής του νησιωτικού χώρου.

«Η δράση “Ανάπτυξη νησιωτικών λιμενικών υποδομών” – που έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα “Μεταφορές 2021-2027” του Υπουργείου μας – περιλαμβάνει κρίσιμες παρεμβάσεις σε πάνω από 30 λιμένες εκτός του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Από τα Διαπόντια Νησιά έως το Καστελόριζο και από τη Γαύδο έως τη Σαμοθράκη. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας των λιμενικών υπηρεσιών που παρέχονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Στυλιανίδης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης και συνεχούς συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων επί του πεδίου, που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση και στην ασφάλεια των λιμενικών υποδομών, προωθώντας παράλληλα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών.

Το σεμινάριο εξειδίκευσης για τον “Οδηγό εκπόνησης μελετών σκοπιμότητας για τα λιμενικά έργα” πραγματοποιήθηκε, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό τη διοργάνωση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας, της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του προγράμματος «Jaspers» και της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027».

Σχετικά Άρθρα