Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο- Όσοι επιχειρηματίες θέλουν να κυβερνήσουν να βγουν μπροστά

 Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο- Όσοι επιχειρηματίες θέλουν να κυβερνήσουν να βγουν μπροστά

Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής” για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να χειροκροτούν.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Η απάντηση έχει δοθεί: Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια, όπως είπε «φωτογραφίζοντας» το συγκρότημα Μαρινάκη.

«Αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί στην πολιτική αρένα, μόνοι τους όμως, όχι δι’ αντιπροσώπων. Ας εμφανιστούν, να μετρηθούν και να συγκριθούν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάθε συμφέρον έχει δικαίωμα να θέλει. Ακόμη και την πτώση της κυβέρνησης. Αλλά η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στο ρόλο του. Ως φιλελεύθερος πολιτικός υποστηρίζω διακριτές ευθύνες και τα όρια σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις.

Δεν είναι καινούργιο αυτό. Έχουμε ζήσει διαπλεκόμενα και εποχές νταβατζήδων στη χώρα μας. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα