Κατρίνης: “Αμετανόητος και αλαζόνας, χωρίς αίσθηση ντροπής ο κ. Καραμανλής”

 Κατρίνης: “Αμετανόητος και αλαζόνας, χωρίς αίσθηση ντροπής ο κ. Καραμανλής”

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως ο «κ. Καραμανλής ήρθε στη Βουλή και έδωσε μια κακοστημένη παράσταση σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση με τον κ. Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στη Βουλή, ανέφερε πως ήταν «αμετανόητος και αλαζόνας, χωρίς αίσθηση ντροπής και ευθύνης, χωρίς καμία ενσυναίσθηση». Παράλληλα χαρακτήρισε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία ότι «η διαπλοκή κυνηγάει την κυβέρνηση».

«Το περίφημο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε επιτελικό παρακράτος. Γιατί επιτελικό παρακράτος είναι αυτό που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια παρεμποδίζει, με κάθε τρόπο, την έρευνα για τις υποκλοπές. Θέτει εμπόδια στη Δικαιοσύνη, επιτίθεται στις ανεξάρτητες αρχές που αναζητούν την αλήθεια και απομακρύνει μη ελεγχόμενα από αυτήν πρόσωπα από την ΑΔΑΕ, απλά επειδή κάνουν το καθήκον τους. Συστήνει εξεταστικές επιτροπές-παρωδία. Στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες εταιρειών Krikel και Intellexa που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό Predator», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρίνης.

Επίσης ανέφερε πως «πανομοιότυπες πρακτικές είδαμε να εξελίσσονται και στο ζήτημα της εξεταστικής για τα Τέμπη, θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα: Διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή το μπάζωμα και το τσιμέντωμα στον χώρο του δυστυχήματος; Κάλεσε τους εμπλεκόμενους για να απαντηθεί το ερώτημα «ποιος έδωσε τη σχετική εντολή;»; Γιατί ο κ. Τριαντόπουλος όπως και ο κ. Καραγιάννης δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική;».

Τέλος ανέφερε πως η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί ήθελε να απλώσει ένα πέπλο προστασίας για τους δικούς της ανθρώπους και έκλεισε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ καμία υπόθεση δεν κλείνει, καμία ευθύνη δεν παραγράφεται. Καμία ανοχή στη συγκάλυψη. Μία μόνο λέξη ηχεί παντού: Δικαιοσύνη!».

Σχετικά Άρθρα